Topolánek – zajatec ruského plynu! »Dokud ho nepustíte, neodjedu! Ne a ne a ne!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Topolánek – zajatec ruského plynu! »Dokud ho nepustíte, neodjedu! Ne a ne a ne!«

Topolánek snad brzy dojedná obnovení dodávek ruského plynu.
Topolánek snad brzy dojedná obnovení dodávek ruského plynu. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Zraky celé Evropy se upínají k Topolánkově plynové misi. Český premiér chce svůj úkol splnit stůj co stůj. „Budu v regionu tak dlouho, dokud plyn nepoteče,“ řekl Topolánek na úvod včerejšího jednání s ruským premiérem Putinem.

Zraky celé Evropy se upínají k Topolánkově plynové misi. Český premiér chce svůj úkol splnit stůj co stůj. „Budu v regionu tak dlouho, dokud plyn nepoteče,“ řekl Topolánek na úvod včerejšího jednání s ruským premiérem Putinem.

Nezbývá než doufat, že se Topolánek teple oblékl nebo že rychle dojedná dohodu obou znesvářených stran – Ruska a Ukrajiny. „Možná, že plyn poteče už v neděli, možná až naVelikonoce,“ tvrdí ruští experti. Vše ale nasvědčuje tomu, že snad už během neděle by mohly být dodávky plynu opět obnoveny. Už se totiž podařilo podepsat s Ruskem dohodu o monitorování dodávek. Tou Moskva podmiňovala obnovení dodávek plynu přes Ukrajinu (ta prý Rusům plyn kradla) do Evropy. K Evropskému soudu byla kvůli chybějícím dodávkám plynu podána žaloba na ukrajinský Naftogaz, a to ze strany Maďarska.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.