Týraní Ondřej (9) a Jakub (11) - Zůstanou v Klokánku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Týraní Ondřej (9) a Jakub (11) - Zůstanou v Klokánku!

Fotografie
Fotografie (internal)

BRNO – Týraní bratři Ondřej (9) a Jakub (11) zůstanou v dětském domově Klokánek! O chlapce z kuřimské kauzy, kteří prošli mučením, se chtěl starat otec Radek Coufal i jejich prarodiče. Soud přesto rozhodl jinak, i když otci chlapců prodloužil dobu, kterou u něj děti budou moct denně strávit.

Týraní bratři Ondřej (9) a Jakub (11) zůstanou v dětském domově Klokánek! O chlapce z kuřimské kauzy, kteří prošli mučením, se chtěl starat otec Radek Coufal i jejich prarodiče. Soud přesto rozhodl jinak, i když otci chlapců prodloužil dobu, kterou u něj děti budou moct denně strávit.

Kluci se do Klokánku dostali před rokem a půl poté, co bylo odhaleno, že jejich matka Klára Mauerová je s dalšími lidmi týrala. Od té chvíle se hodně změnilo. Skončilo vyšetřování složité kauzy, viníci byli odsouzeni.

Matka Ondřeje a Jakuba dostala devítiletý trest. Jenže včera u soudu se otřesné okamžiky znovu přetřásaly. A právě prožitky dětí a přetrvávající nutnost dohledu psychiatrů a psychologů byly hlavními důvody prodloužení jejich pobytu v Klokánku. Přesto třeba Vánoce stráví u svého táty a konečně se také budou moct vídat s dědou a babičkou. „Jsme rádi, že se budeme moct s chlapci po delší době vidět. A hlavně vím, že z toho budou mít radost kluci,“ řekla babička Eliška Mauerová. Soud zároveň rozhodl o zbavení rodičovských práv Kláry Mauerové.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.