Meteorologové slibují: Už zítra začne chumelit! A jak bude podle nich až do konce ledna? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Meteorologové slibují: Už zítra začne chumelit! A jak bude podle nich až do konce ledna?

Na sníh se nejvíc těší děti.
Na sníh se nejvíc těší děti. (ČTK)

PRAHA – »Sním o Vánocích bílých...« zpívá Karel Gott. A meteorologové vědí, že letos opravdu na sněhu budou. Dnes to sice ještě nevypadá, bude totiž až 9 °C a pršet. Ale už zítra začne chumelit.

»Sním o Vánocích bílých...« zpívá Karel Gott. A meteorologové vědí, že letos opravdu na sněhu budou. Dnes to sice ještě nevypadá, bude totiž až 9 °C a pršet. Ale už zítra začne chumelit.

„Sněhové přeháňky předpovídáme v úterý pro celou republiku, jen v nížinách zpočátku čekáme déšť se sněhem,“ říká meteorolog Jan Havelka.

Štědrý den bude po několika letech opět jako z obrázků Josefa Lady. Dopoledne a odpoledne můžeme čekat ojedinělé sněžení, s příchodem večera se ale na Česko začnou snášet bílé vločky. „Denní teploty očekáváme od -1 do +3 °C, noční klesnou na -3 až -8 °C,“ předpovídá meteorolog Havelka. Stejný ráz počasí vydrží do Silvestra a podle dlouhodobé předpovědi bude krásně zimně celý leden.

Jak bude po svátcích?
  • 1. až 10. ledna – Z oblačné až zatažené oblohy se bude velmi často sypat sníh, a to i v nížinách. Jen výjimečně prý můžeme čekat déšť se sněhem. Denní teploty -3 až +3 °C.
  • 11. až 20. ledna – Sice by se častěji než v první dekádě mělo ukázat sluníčko, ale bude ještě chladněji. V noci klesne rtuť teploměru až na -12 °C.
  • 20. až 30. ledna – Sněhové přeháňky můžeme čekat i koncem ledna, už by však neměla být taková kosa.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.