Brutální vrazi včera dostali spravedlivé tresty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Brutální vrazi včera dostali spravedlivé tresty

Kulvejt a Dvořáček
Kulvejt a Dvořáček (: ČTK, ara)

PRAHA – Za květnovou vraždu člena skupiny Tři sestry Františka Sahuly (†45) má jít Jiří Kulvejt (19) a Jan Dvořáček (20) každý na 15 let do vězení. Rozhodl o tom včera středočeský soud.

Zabili Sahulu!
Dostali 15 let!

Kulvejt nejdříve Sahulu v chatové oblasti Skuheř u Kamenice nedaleko Prahy srazil dvěma údery pěstí na zem a kopl do hlavy. Pak se k němu připojil Dvořáček, oba hudebníka kopali a dupali mu na hlavu, obličej a hrudník. Státní zástupce Tomáš Milec uvedl: „Napadli ho s takovou intenzitou, že hlava hudebníka byla »zadupána« 8 cm do země.“

Svázal muže do kozelce...
Dostal 23,5 roku vězení!

OSTRAVA – Výjimečný trest uložil včera ostravský soud za pokus o vraždu! Recidivistu Alexandra Minkse poslal na 23,5 roku za mříže. Kvůli penězům brutálně zaútočil na Vladimíra Knybela. Ten se o něj jako zaměstnanec Charity staral po jeho propuštění z vězení, kde si Minks odpykával trest za jinou vraždu.

„Najednou se na mne vrhl a řekl: »Vláďo, já tě musím zabít«. Povalil mne na zem a začal mne bodat nožem,“ líčil hrůzný zážitek napadený. Minks mu pak ještě svázal ruce a nohy do kozelce, aby se sám uškrtil, a dal mu na hlavu igelitovou tašku. Muži vzal peníze a platební kartu. Zraněného před smrtí zachránili sousedé, kteří ho slyšeli volat o pomoc. Z bytu oběti šel vrah rovnou do hospody, kde propil ukradených 300 korun. Další den ho v restauraci zadrželi policisté. „Vůbec nevím, co jsem dělal. Měl jsem tmu před očima,“ hájil se u soudu Minks.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.