Eva Holbusová - Vystudovala medicínu, pak se z ní stala bezdomovkyně! Vánoce oslaví na ubytovně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Eva Holbusová - Vystudovala medicínu, pak se z ní stala bezdomovkyně! Vánoce oslaví na ubytovně!

Oba zamilovaní jsou na ubytovně spokojení, po večerech Eva obvykle plete a František si čte.
Oba zamilovaní jsou na ubytovně spokojení, po večerech Eva obvykle plete a František si čte. (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Vystudovala medicínu, provdala se za houslistu Národního divadla a porodila čtyři krásné děti. Přesto se Eva Holbusová (44) ocitla na samotném dně, a dokonce žila v lese jako bezdomovec. Teď se ale Evin život zlepšil, a to i přesto, že jí lékaři našli v hlavě nádor... Deník Aha! její příběh sleduje.

Vystudovala medicínu, provdala se za houslistu Národního divadla a porodila čtyři krásné děti. Přesto se Eva Holbusová (44) ocitla na samotném dně, a dokonce žila v lese jako bezdomovec. Teď se ale Evin život zlepšil, a to i přesto, že jí lékaři našli v hlavě nádor... Deník Aha! její příběh sleduje.

Její osudy by vydaly na román. Eva se třikrát vdala, druhého muže jí zabil padající strom, třetí byl narkoman. Nakonec skončila jako těžká alkoholička na ulici. Několik měsíců pobývala i se svou láskou Františkem (54) v lese.

Před měsícem se ale oběma konečně podařilo najít sice provizorní, ale přesto vysněné bydlení! „Bydlíme na ubytovně, máme pokojík sami pro sebe, čistou postel a teplo. V ubytovně je pračka, mikrovlnka, lednice, hotový luxus,“ popsala Eva. Život v lese už pro oba začal být neúnosný, hlavní problém ale měla Eva, která čas od času skončí v nemocnici s epileptickými záchvaty. „Zřejmě je způsobuje nádor, který mám v hlavě, i když ten se podle lékařů zmenšil. Když mi není dobře, František mi vždycky pomůže, nevím, co bych bez něj dělala,“ vysvětlila Eva, která spolu se svým přítelem prodává časopis Nový prostor ve stanici metra Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Ačkoli oba neustále trápí starost o peníze a rádi by našli stálou práci, kde by mohli pracovat spolu, nejvíce se těší na vánoční svátky. „Na Štědrý den půjdeme za kamarádem, který je taky sám, a navíc bude mít noční na vrátnici. Vezmeme si tam jídlo, budeme si povídat, poslouchat koledy a dívat se na televizi. Kapra usmaží František a salát asi dostaneme od lidí, kteří si kupují náš časopis. Taky bychom chtěli jít do kina a projít se sváteční Prahou,“ svěřila se Eva.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.