Rodinná tragédie týden před Vánocemi - Obrovský požár! Shořelo úplně všechno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rodinná tragédie týden před Vánocemi - Obrovský požár! Shořelo úplně všechno!

Rodinný dům je na odpis. Po řádění plamenů z něj zbyly jen trosky.
Rodinný dům je na odpis. Po řádění plamenů z něj zbyly jen trosky. (pro Aha! – Roman Kraus, Patrik Lume)

KOSTELEC N/ORL. – Zhroutil se jim svět! Manželé Dvořáčkovi z Kozoder u Kostelce nad Orlicí přišli během několika desítek minut o střechu nad hlavou. Dům, ve kterém žili se svými čtyřmi malými dětmi, celý lehl popelem, zůstaly jen ohořelé trosky! Požár zabil i domácí mazlíčky dětí a spálil vánoční dárky.

Zhroutil se jim svět! Manželé Dvořáčkovi z Kozoder u Kostelce nad Orlicí přišli během několika desítek minut o střechu nad hlavou. Dům, ve kterém žili se svými čtyřmi malými dětmi, celý lehl popelem, zůstaly jen ohořelé trosky! Požár zabil i domácí mazlíčky dětí a spálil vánoční dárky.

Oči pro pláč a zoufalství zbyly Marcele a Jiřímu Dvořáčkovým, kteří v pondělí odpoledne přišli o vše, co dlouhá léta budovali. Před vánočními svátky tak nemají kam jít a bojí se, co bude s nimi a jejich dětmi.

Na kritické okamžiky majitelka domu nikdy nezapomene. „Vyráběla jsem na zahradě vánoční výzdobu a uviděla kouř. Šla jsem na půdu a tam už hořelo,“ popisuje Marcela Dvořáčková poslední vteřiny před mohutným požárem. Během chvíle se plameny rozšířily na celou střechu. Jen zázrakem nezůstalo v hořícím pekle žádné z dětí. „Když jsme přijeli, tak tady šlehaly pětimetrové plameny,“ řekl deníku Aha! zasahující dobrovolný hasič.

Čtyři jednotky bojovaly s ohněm přes dvě hodiny. Hasiči vynášeli vybavení domu a evakuovali hospodářská zvířata. Zachránili několik desítek slepic. Část z chovu králíků ale uhořela, mezi nimi i ochočení domácí mazlíčci! „Uhořeli zrovna ti králíci, které jsme měli jako domácí mazlíčky. Dětem to snad ani nemůžeme říct,“ uvedla zhroucená majitelka.

Situace je pro mladou rodinu o to složitější, že před vánočními svátky nemá střechu nad hlavou. „Zatím budeme u babičky, ale to můžeme jenom opravdu chvíli. Pak nevím, co bude. Dům navíc nebyl pojištěný. Je mi do breku,“ řekl Jiří Dvořáček.

Příčina požáru je zatím v šetření, škoda, kterou způsobil, je zhruba 600 tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.