Chcete mě? Nabízejí děti jako psy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chcete mě? Nabízejí děti jako psy

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Je veselý, hravý, ale potřebuje důslednou výchovu, nejraději by rodinu s domkem. Chcete ho? Ne, tentokrát nejde o voříška. Tímto způsobem Fond ohrožených dětí (FOD) nabízí na svých stránkách děti k adopci.

Je veselý, hravý, ale potřebuje důslednou výchovu, nejraději by rodinu s domkem. Chcete ho? Ne, tentokrát nejde o voříška. Tímto způsobem Fond ohrožených dětí (FOD) nabízí na svých stránkách děti k adopci. Kromě podrobných informací o tom, co mají děti rády, jaké mají zdravotní problémy i jakou rodinu by si představovaly, jsou u některých »nabídek« i fotky.

Odborníci na ochranu osobních údajů se proti takové prezentaci bouří. Důvěrné informace si totiž může na internetu přečíst každý. „Díky otištěným informacím o dětech jsme mnoha dokázali najít novou rodinu,“ tvrdí Libuše Tomková z Fondu ohrožených dětí.

Nabídka dětí FOD

Desetiletý Mareček bývá obvykle dobře naladěn, i když je občas svéhlavý a negativistický. Jeho vývoj je nerovnoměrně opožděn, dokáže se ale dobře koncentrovat. Doporučuje se náhradní rodina s menším počtem dětí, ochotná umožnit kontakt s babičkou a tetou.

Čtrnáctiletý Petr má bohatou fantazii, je velmi inteligentní a všestranně nadaný – maluje, hraje na fl étnu, je komunikativní a velmi živý – hyperaktivní. Respektuje mužskou autoritu, dobře by mu bylo v bezdětné pěstounské rodině, popřípadě v rodině s již starším chlapcem.

Nabídka psů v pořadu Chcete mě?

Osmiletý kříženec Punťa je čiperný, veselý, mazlivý pes s velkým smyslem pro humor a láskou k lidem. Typický voříšek je vděčný za každé pohlazení, kousek pozornosti a dobré sousto. Bude ideálním společníkem pro staršího člověka v domku se zahradou.

Kříženec německého ovčáka Orin je roční neposedný kašpárek. Do útulku přišel dost zbědovaný. Je nenáročný, výborně hlídá, miluje pohyb a dlouhé procházky s odrostlejšími dětmi. Na ostatní pejsky výhružně štěká, ale to se může změnit výchovou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.