Nejslavnější gorilí mládě slavilo 4. narozeniny: Moje snědl dort táta Richard! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejslavnější gorilí mládě slavilo 4. narozeniny: Moje snědl dort táta Richard!

Moje dlouho nezbývalo, než jen smutně přihlížet...
Moje dlouho nezbývalo, než jen smutně přihlížet...

PRAHA – Nejslavnější mládě pražské zoologické zahrady – gorilka Moja – oslavila včera své čtvrté narozeniny. Hlavním dárkem byl velký, nízkotučný dort s různými druhy ovoce.


Vzhledem k tomu, že dort by se stal snadnou kořistí despotického samce Richarda, rozkrájel ho ošetřovatel Marek Ždánský na menší kousky, které potom rozestavěl v různých koutech krytého výběhu. I tak si ale největší nároky na kousky dortu dělal Richard a ostatním členům tlupy, včetně Moji, byla přisouzena jen role pozorovatelů.

Kliknutím zvětšeteKromě dortu dostala oslavenkyně ještě ze dřeva vyrobený odolný labyrint, ve kterém byly umístěny další ovocné pamlsky. K těm se však musela dostat složitější cestou, vyřešením menšího hlavolamu. „I když jsou Moje teprve čtyři roky, v gorilím světě je už v pubertě. Její největší kámoškou je teta Kamba, se kterou si rozumí odmalička, a potom brácha Tatu. Richard se k ní chová jako správný táta, a když zlobí, tak jí jednu vrazí. Ale jinak je na ni hodný,“ řekl nedělnímu Aha! Marel Ždánský.


Autor: (ben)
Foto Aha! – Petr Novotný

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.