Filip Korostenski (30) - Opravdový hrdina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Filip Korostenski (30) - Opravdový hrdina!

Filip Korostenski s cenou za hrdinství.
Filip Korostenski s cenou za hrdinství. (Aha! – Václav Nekvapil)

PRAHA – Svým činem zachránil dva lidské životy, z toho jeden ještě nenarozený. Filip Korostenski (30) včera obdržel cenu Michala Velíška za hrdinný postoj a odvážné chování.

Svým činem zachránil dva lidské životy, z toho jeden ještě nenarozený. Filip Korostenski (30) včera obdržel cenu Michala Velíška za hrdinný postoj a odvážné chování.

Filip Korostenski stál s vozidlem odtahové služby na jedné z nejrušnějších českobudějovických křižovatek. Čekal, až mu na semaforu padne zelená. Z vedlejší silnice ale náhle vyjel černý mercedes, který už na první pohled nikdo neovládal. Průjezd zatáčkou nezvládl a kolem najel na obrubník, kde rozrazil popelnice. Filip ještě stačil zahlédnout otevřeným oknem bezvládné tělo řidičky, která měla hlavu nepřirozeně zakloněnou dozadu. Filip Korostenski nemohl tušit, že Marie Kubec, která byla zrovna v devátém měsíci těhotenství omdlela a ztratila vládu nejen nad svým tělem, ale i nad vozem.

Okamžitě vyběhl ze svého vozu a vskočil otevřeným okénkem do jejího vozu, aby ho zastavil a ženě tak pomohl. Přes bezvládné tělo se snažil dosáhnout na ruční brzdu, což se mu nakonec podařilo, i když při tom mercedes ještě stihl nabourat další dva vozy. Jako zázrakem se pak podařilo vůz zastavit.

Zachránce bezvládné ženě sklopil sedačku, povolil bezpečnostní pás a zavolal záchranku. Svým odvážným skokem do jedoucího auta zachránil dva lidské životy. „Budu svou dceru vychovávat v tom duchu, aby věděla, že jí někdo zachránil život ještě před tím, než se narodila,“ říká Marie Kubec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.