Gorilí zásnuby ve Dvoře Králové: Samci Tadaovi přivezli mladou nevěstu! Milenka to táhne s manželkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Gorilí zásnuby ve Dvoře Králové: Samci Tadaovi přivezli mladou nevěstu! Milenka to táhne s manželkou!

Do Shindy vkládají v zoo velké naděje.
Do Shindy vkládají v zoo velké naděje. (pro Aha! – Zdeněk Čermák, ČTK, ara)

DVŮR KR. N/L. – Zlý sen každého chlapa! Mladá milenka se spolčí s vaší manželkou. Tak právě tohle vymysleli ošetřovatelé na gorilího samce Tadaa (36).

Zlý sen každého chlapa! Mladá milenka se spolčí s vaší manželkou. Tak právě tohle vymysleli ošetřovatelé na gorilího samce Tadaa (36).

Zoo ve Dvoře Králové žije opičími zásnubami. Gorila Shinda (7) se seznamuje se samcem Tadaem, s nímž by měla zplodit mládě. Protože je ale Tadao poněkud prchlivější povahy, vymysleli ošetřovatelé zvláštní fintu. Nejprve skamarádí Shindu s Tadaovou první »ženou« Messy (36). Pak si holky s bručounem poradí, a kdyby si chtěl vyskakovat, srovnají ho.

Včera v jednu hodinu po poledni pustili ošetřovatelé Shindu do chodby, kde ji od Messy dělila pouze mříž. Gorily se okukovaly a velmi opatrně seznamovaly. „Nejdřív byla Shinda nervózní, ale Messy se k ní chovala moc hezky. Několikrát ji objala kolem ramen a pak se šly spolu nažrat,“ řekl Zdeněk Čermák z královédvorské zoo.

Zpátky k Tadaovi pustí obě gorily nejdříve po dvou dnech. Do Shindy vkládají ošetřovatelé velké naděje. Měla by porodit úplně první gorilí mládě v královédvorské zoo. Chovu goril se tam věnují už 40 let, mládě se jim ale zatím odchovat nepodařilo.

2006: To byly divoké zásnuby! Takhle vítal Tadao Messy

Když se Tadao seznamoval v roce 2006 s Messy, neobešlo se »první rande« bez pořádné rvačky. Tomu se chtějí ošetřovatelé tentokrát vyhnout. K bitce by však prý dojít nemělo. Shinda je na rozdíl od dominantní Messy, která umí Tadaa také pěkně prohnat, mírná.

2.12.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.