Lešení drtilo auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lešení drtilo auta

 (pro Aha!: Igor ZEHL a ČTK)

BRNO – Doslova dílo zkázy. Tak to vypadalo včera krátce po desáté hodině dopoledne ve frekventované Benešově ulici v centru Brna. U jednoho z domů se totiž zřítilo osmdesát metrů dlouhé třípatrové lešení patřící Metrostavu. Letící trubky a kovové plošiny poškodily patnáct zaparkovaných aut a zranily dva chodce.

Středně těžké zranění utrpěla žena (21), která skončila s četnými zlomeninami v nemocnici. S lehkým poraněním pak vyvázl muž (50). Oba patrně procházeli kolem objektu, ve kterém dříve sídlila banka a který sousedí s luxusním hotelem. „Je štěstím v neštěstí, že se tato událost stala o víkendu, kdy je centrum Brna poloprázdné. V pracovní dny je Benešova ulice velmi frekventovaná,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů.

Těsně před domem jsou parkovací místa. Na většině z nich stála auta. Po pádu lešení byla některá zcela zdemolována. Místy se vytvořila až metr vysoká hromada sutě. Na odklízení trosek pracovaly čtyři hasičské jednotky! Přesná příčina neštěstí není zatím známa. Na místo nehody byl povolán statik, který zkoumal, zda bylo lešení řádně ukotveno a zajištěno.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.