Lodě za milion - Draci lehli popelem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lodě za milion - Draci lehli popelem!

24. 6. 2006 - Smutný konec dračích lodí...
24. 6. 2006 - Smutný konec dračích lodí...

PARDUBICE – Nadšenci pro závody na dračích lodí jsou v šoku! Včerejší čtvrtý závod Českého poháru v Pardubicích museli zrušit, neznámý žhář jim v noci podpálil vlek se čtyřmi závodními čluny, a ty v mžiku lehly popelem! Škoda na plavidlech, autě a vleku je odhadována na 1,5 milionu korun!

„Ve tři čtvrtě na čtyři vzbudily kluky, kteří závod chystali, výbuchy pneumatik. Vlek byl v plamenech, rychle aspoň vypřáhli a odvezli auto. Kdyby vybuchla jeho nádrž, asi by byli mrtví,“ vylíčil Aha! šokovaný prezident České asociace dračích lodí Petr Klíma. „Ty lodě nejsou z papíru, mají dvanáct a půl metru a čtvrt tuny, samy se nevznítí. Někdo použil benzin,“ dodal.

Lodě byly zánovní, dovezené loni z Číny, každá stála čtvrt milionu korun. Na přelomu srpna a září měly sloužit posádkám z celého světa (přijedou tři tisíce pádlařů!) na otevřeném mistrovství Evropy, které Česko pořádá...

Kdo byl ten barbar? „Netušíme. Chce se věřit, že nějaký feťák nebo místní blázen. Jenže nosí takoví u sebe kanystr s benzinem?! Doufáme, že policie pachatele vypátrá. Abychom měli jistotu, že po nás někdo nejde a nebude se to opakovat,“ dodal Klíma.

25.6.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.