Největší pražská tržnice - Obsadily ji obrněné transportéty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Největší pražská tržnice - Obsadily ji obrněné transportéty

Sobota 9.00 hodin ráno, k tržnici dorazil obrněný transportér...
Sobota 9.00 hodin ráno, k tržnici dorazil obrněný transportér...

PRAHA – Vietnamskou tržnici v pražské Libuši obsadila včera ráno za pomoci obrněných transportérů tisícovka celníků, policejních těžkooděnců a pracovníků České obchodní inspekce (ČOI). Ze vzduchu situaci monitoroval i vrtulník.


Stalo se tak po dvou týdnech od požáru, který v tržnici způsobil škodu za 200 milionů...

Vietnamci z tržnice, které se přezdívá Malá Hanoj, naříkají, že je v krátkém čase postihla další katastrofa. „Mít všechno dobrý, prodávat nemůžu,“ zoufal včera jeden z obchodníků.

Policie byla však jiného názoru, podle ní se v tržnici páchá trestná činnost. „Akci jsme udělali jako reakci na vyhodnocení dlouhodobé bezpečnostní situace. Nemá souvislost s nedávným požárem, byla plánovaná už dříve,“ uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Policisté kontrolovali legálnost pobytu cizinců v Česku, celníci a pracovníci ČOI zase prohlíželi zboží ve stáncích. Kliknutím zvětšete„Jen do odpoledne policisté předvedli čtyřicet čtyři lidí. Po několika z nich bylo v minulosti vyhlášeno celostátní pátrání,“ dodala Rendlová. Sedm z nich bylo již v minulosti vyhoštěno, ale rozhodnutí nerespektovali.

Při zásahu kromě vrtulníku a obrněných vozidel asistovali i psovodi se psy, policisté na koních a tzv. schengenbusy – vozidla vybavená technikou pro důkladnou kontrolu dokladů. Podle ministra vnitra Ivana Langra (ODS) v Česku roste počet případů páchání závažné trestné činnosti příslušníky vietnamské komunity.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (frr, ČTK)
Foto Aha! – Martin Pekárek, ČTK, Karel Kopáč

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.