Tragédie na Velké Kunratické - Běžec (†75) zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tragédie na Velké Kunratické - Běžec (†75) zemřel!

Výběh na Hrádek patří k nejtěžším částem Velké Kunratické. Právě na jeho vrcholu zemřel včera jeden z účastníků...
Výběh na Hrádek patří k nejtěžším částem Velké Kunratické. Právě na jeho vrcholu zemřel včera jeden z účastníků... (ČTK)

PRAHA – Tragédií skončil 75. ročník tradičního přespolního běhu Velká Kunratická v Praze. Po výběhu na pověstný Hrádek tu totiž zkolaboval jeden z účastníků závodu. I když mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc, muž (†75) na místě zemřel.

Tragédií skončil 75. ročník tradičního přespolního běhu Velká Kunratická v Praze. Po výběhu na pověstný Hrádek tu totiž zkolaboval jeden z účastníků závodu. I když mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc, muž (†75) na místě zemřel.

Starší muž nebyl na trati žádným nováčkem, prestižního závodu se zúčastňoval pravidelně. Tentokrát se mu ale vášeň pro překonávání sama sebe stala osudnou. Nejnáročnější část trati – výběh na Hrádek, totiž jeho srdíčko nezvládlo a senior na vrcholu kopce zkolaboval. „Nahoře se sesunul k zemi, okolo naštěstí probíhal jiný účastník – lékař, který se mu snažil pomoci,“ potvrdil jeden ze zasahujících záchranářů. I když muži okamžitě přispěchala na pomoc i záchranka, jeho život se už zachránit nepodařilo.

Závod Velká Kunratická patří k tradičním podzimním závodům, každoročně se ho zúčastňují tisíce běžců. Mužská trať, na kterou letos poprvé oficiálně vyběhly i ženy, patří ale k velmi náročným. Měří 3100 metrů a její nejtěžší částí je právě ostré stoupání na Hrádek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.