Pohřeb zastřeleného Václava Kočky - Přišlo 1500 lidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb zastřeleného Václava Kočky - Přišlo 1500 lidí

Rakev s ostatky Václava Kočky ve smuteční síni kostelu svaté Markéty v Břevnovském klášteře.
Rakev s ostatky Václava Kočky ve smuteční síni kostelu svaté Markéty v Břevnovském klášteře. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, Alexandr Malachovský)

PRAHA – Smutek, slzy, bolest ale i rozloučení ve velkém stylu. Tak přesně takový byl pohřeb Václava Kočky mladšího, kterého před čtrnácti dny v pražské restauraci Monarch zastřelil Vladimír Ďuričko.

Smutek, slzy, bolest ale i rozloučení ve velkém stylu. Tak přesně takový byl pohřeb Václava Kočky mladšího, kterého před čtrnácti dny v pražské restauraci Monarch zastřelil Vladimír Ďuričko.

Břevnovský klášter, v němž se konala zádušní mše, už od rána zaplavovaly zástupy zvědavců. Nakonec podle odhadů dorazilo až 1500 lidí! Před jedenáctou hodinou, kdy obřad začal, byla na místě i rodina a nejbližší příbuzní a přátelé, kteří se s Kočkou přišli rozloučit. Kromě nich se ale na pohřbu objevily i známé tváře. Svému kamarádovi přišel zazpívat Ave Maria Daniel Hůlka, objevila se i Iveta Bartošová a Jiří Pomeje, Martin Zounar, baviči Michal Suchánek a Richard Genzer nebo třeba fotbalový boss Jaroslav Starka, v minulosti vyšetřovaný kvůli únosu a vydírání. Po skončení mše, která se promítala i na dvě obří obrazovky před klášterem, byla rakev s Václavem Kočkou naložena do pohřebního kočáru taženého šesti vraníky a v čele smutečního průvodu vyrazila na hřbitov do Řep.


Více informací a fotografií naleznele v zitřejším vydání deníku Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.