Klára Mauerová dostala záchvat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klára Mauerová dostala záchvat

Klára Mauerová
Klára Mauerová (: ČTK)

BRNO – Hádkou mezi Klárou Mauerovou, matkou týraných chlapců Ondřeje a Jakuba, a její sestrou Kateřinou vyvrcholilo včerejší soudní jednání v kauze Kuřim u brněnského soudu. Zhroucenou Kláru nakonec musela odvézt eskorta.

Teta hochů poprvé od zahájení procesu promluvila. Před trestem za týrání Ondry a Jakuba chtěla zachránit svou přítelkyni a také obžalovanou Barboru Škrlovou, která v kauze vystupovala jako Anička a později jako Adam. Řekla, že s mučením dětí Škrlová nemá nic společného, a vinu svalila na sebe a svou sestru Kláru. Prý se nechaly zmanipulovat od tajemného doktora, který jim prý dopisy a vzkazy radil, jak chlapce vychovávat. Doktora, pokud vůbec existoval, ale policie dodnes nevypátrala.To Kláru Mauerovou ale dohnalo k hysterickému záchvatu. „Ty to nevidíš, že jsi mi vzala mé děti?“ křičela na ni. „Jak jsi mi to mohla udělat? Já ztratila děti, proč lžeš? Já je chci zpátky. Já už to nevydržím,“ plakala a křičela na sestru.

Před soudem také vyšlo najevo, že rodina literáta Martina Fahrnera obětovala nejméně 150 000 korun, když loni pomáhala v útěku Barboře Škrlové z Česka do Norska. „Potřebovala se ukrýt do života jiného člověka a ten žít. Proto mě požádala, zda by se mohla vydávat za mého syna Adama. Nakonec jsem souhlasila. Ostříhat si hlavu byl její nápad, sama si ji oholila, vyžadovala důsledně oslovení Adámku,“ vypověděla Helena Fahrnerová.

U soudu včera také zaznělo, že Škrlová, která od počátku vyšetřování tvrdí, že je sama obětí a ne tyrankou, podstoupila před deseti lety plastickou operaci. Jizvy na jejím těle jsou po operaci, nikoli po týrání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.