Kočkův kamarád Daniel Hůlka: Divím se, že Duričko ještě žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kočkův kamarád Daniel Hůlka: Divím se, že Duričko ještě žije!

Hůlka přiznal, že ho před lety jistý politik nutil do volební kampaně a vyhrožoval mu.
Hůlka přiznal, že ho před lety jistý politik nutil do volební kampaně a vyhrožoval mu. (Aha! – David Kundrát, ara)

PRAHA – Zpěvák Daniel Hůlka (40), který šel v posledních měsících do sebe a chystá se po několika letech opět ztvárnit hraběte Draculu ve stejnojmenném muzikálu, přišel o přítele. Aha! se totiž přiznal, že zastřelený Václav Kočka mladší (†40) byl jeho dobrý kamarád.

Zpěvák Daniel Hůlka (40), který šel v posledních měsících do sebe a chystá se po několika letech opět ztvárnit hraběte Draculu ve stejnojmenném muzikálu, přišel o přítele. Aha! se totiž přiznal, že zastřelený Václav Kočka mladší (†40) byl jeho dobrý kamarád. „Znali jsme se moc dlouho. Jeho smrt mě zasáhla,“ říká smutně zhroucený Hůlka, který sotva zadržuje slzy.

V noci z pátku na sobotu byl zabit Václav Kočka mladší. Jak jste na tuto zprávu reagoval?
„Vašek byl můj dobrý kamarád. Byl to kluk se srdcem na pravém místě. Znám se i s jeho bratrem Honzou a je opravdu hrůza, co se stalo.“

Dokážete si vysvětlit, jak se to mohlo stát?
„To je to, co nechápu. Jak někdo může chodit do baru s nabitou pistolí a s tříštivými náboji. Byla to poprava. Tři rány do srdce. Jak jinak to nazvat. Nejhorší na tom je, že Vašek umřel otci v náruči a koukal se na to jeho syn.“

Znáte se i s panem Ďuričkem?
„Toho pána neznám. Docela se divím, že to přežil a odešel z baru po svých.“

Říká se, že Václav Kočka mladší byl spjat s předními českými politiky. Všechno tomu nasvědčuje – i fakt, že byl zabit na křtu knížky předsedy ČSSD Paroubka. Máte s politiky také nějaké zkušenosti?
„Jen ty nejhorší. Před lety mě týden nutili do předvolební kampaně a používali u toho takové podivné praktiky, že jsem se bál o život. Jeden kamarád mi dokonce řekl, abych si dával pozor na to, co dělám a říkám. Jinak bych taky mohl skončit s kulkou v zádech. Ten člověk naštěstí už v politice není, ale i tak je situace bohužel stejná, takže na naší politické scéně nemám žádné favority.“

Půjdete Václavu Kočkovi mladšímu na pohřeb?
„Určitě. Byl to kamarád a musím se s ním patřičně rozloučit.“

Rodina Kočkova: Velkolepý pohřeb!

Zřejmě v pátek bude pohřeb Václava Kočky ml., kterého zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko. Měl by být na Břevnově a přijít má až 1000 lidí! Zatím není jisté, jestli dorazí i přítel Kočkových Jiří Paroubek.

Smrt Václava Kočky ml. poznamenala celou rodinu, která se z jeho smrti stále nevzpamatovala. Mnozí členové klanu Kočkových jsou schopni fungovat jen pod dávkou uklidňujících prášků. Kvůli tomu se možná neuskuteční rekonstrukce vraždy na místě činu. „Členové rodiny dosud nejsou v takovém psychickém stavu, který by jim umožnil se rekonstrukce zúčastnit,“ řekl Aha! právník rodiny Kočků Josef Lžičař.

Rekonstrukce by přitom měla vnést do celého případu jasno. Konat se měla už zítra. „Možná se to bude muset odložit až o čtrnáct dní,“ dodal Lžičař. Pevně také věří tomu, že soud nepropustí Ďurička z vazby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.