Martin Foltýn (30) - Zabil dva lidi, teď slouží u policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Martin Foltýn (30) - Zabil dva lidi, teď slouží u policie!

Fotografie
Fotografie (internal)

BRNO – Zabil dva lidi a slouží u policie. Skandál? Ani náhodou! Martin Foltýn (30) totiž zabíjel v sebeobraně na mírové misi v Libérii. Z válečných hrůz už se oklepal a teď pomáhá jiným. Je totiž elitní policejní vyjednavač.

Zabil dva lidi a slouží u policie. Skandál? Ani náhodou! Martin Foltýn (30) totiž zabíjel v sebeobraně na mírové misi v Libérii. Z válečných hrůz už se oklepal a teď pomáhá jiným. Je totiž elitní policejní vyjednavač.

V černé policejní uniformě už si Foltýn užil svoje. Právě on na mírové misi v Libérii v sebeobraně zabil holýma rukama dva ozbrojené bandity. Pak se týdny bál, jak dopadnou testy HIV. Jeden z banditů ho totiž ošklivě poškrábal v obličeji. A přesto se své práce nevzdal. „Neumím to popsat, je to pro mě poslání,“ vysvětlil.

Mladá dívka stála váhavě na římse okna na jedné z nejrušnějších brněnských ulic. Martin Foltýn okamžitě vyrazil na místo. Díky němu přežila... „Museli jsme rychle reagovat. Záleželo na prvním kontaktu,“ říká o výjezdu.

Při práci se sebevrahy musí být ale také na pozoru. „Většinou zvládneme situaci do patnácti minut. Stačí ho ale špatně oslovit a všechno může dopadnout tragédií. Sebevrazi skáčou na hlavu a roztáhnou ruce, takže stačí pád z malé výšky,“ vyprávěl Foltýn.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.