Nařízení pro cestovky: Ceny zájezdů budou včetně příplatků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nařízení pro cestovky: Ceny zájezdů budou včetně příplatků

PRAHA – Ministerstvo financí dokončilo práci na novele zákona o cenách, která má mimo jiné upravit uvádění cen zájezdů cestovními kancelářemi. Nově bude podle výkladu ministerstva zavedena povinnost uvádět jedinou konečnou cenu včetně všech povinných příplatků.


Dokument by měla v nejbližších týdnech projednávat vláda, platit začne podle návrhu 1. března.

Cestovní kanceláře si však vyžádaly kvůli tisku katalogů odklad. Pasáže, které se jich týkají, začnou platit až od října příštího roku. „Novela ukládá cestovním kancelářím povinnost informovat klienty o celkové souhrnné ceně zájezdu včetně všech jednotlivých cen služeb, z nichž se zájezd skládá,“ uvedl náměstek ministra Ivan Fuksa.

Cestovky si ale zákon vykládají jinak. „Náš výklad zní, že není povinnost uvádět součet ceny zájezdu, nicméně je povinnost seznámit klienta se všemi položkami, které souvisejí s nákupem zájezdu,“ reagoval Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, která s ministerstvem na úpravě spolupracovala.


Autor: (ČTK)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.