Válka Rosseových po česku - Za vraždu Neffové 13 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Válka Rosseových po česku - Za vraždu Neffové 13 let

Třináct let vězení za vraždu manželky Ondřej Neff Novák přijal.
Třináct let vězení za vraždu manželky Ondřej Neff Novák přijal. (Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Bolest, slzy a napjaté očekávání verdiktu zaplňovaly včera jednací síň Městského soudu v Praze, kde se projednávala vražda Ireny Neffové (29), dcery spisovatele Ondřeje Neffa. Na lavici obžalovaných těžce dýchal a pohledem hypnotizoval koberec vrah – manžel oběti – Robert Neff Novák (39). Soud mu nakonec vyměřil 13 let.

Bolest, slzy a napjaté očekávání verdiktu zaplňovaly včera jednací síň Městského soudu v Praze, kde se projednávala vražda Ireny Neffové (29), dcery spisovatele Ondřeje Neffa. Na lavici obžalovaných těžce dýchal a pohledem hypnotizoval koberec vrah – manžel oběti – Robert Neff Novák (39). Soud mu nakonec vyměřil 13 let.

Jejich manželství bylo filmovou »Válkou Rosseových«. Na jedné straně velká láska, na druhé tisíce hádek kvůli malichernostem a na konci tragédie. V únoru Robert při hádce Irenu zardousil a pak zakopal v lese.

Hádka vypukla kvůli obrázku, který pověsil do dětského pokoje a Ireně se nelíbil. „Vyčítala mi, hrotila to. Říkala, tak se ukaž, něco roztřískej, brala mi laptop,“ líčil obžalovaný a budoval obraz své ženy jako arogantní bestie. Ostatní však Irenu líčili jako veselou, společenskou, ambiciózní ženu a skvělou matku.

Výslechy svědků a znalců odhalily prostý příběh dvou lidí, jejichž tragédií bylo, že se vůbec potkali. „Jejich osobnostní výbava byl průšvih. Střetly se dvě neslučitelné osobnosti ke komunikaci,“ řekla včera psycholožka, k níž manželé Neffovi přišli, aby se naučili spolu žít, zejména kvůli své dceři Dominice (2).

Obžalovaný včera v posledním slově vyjádřil lítost. „Omlouvám se všem kterým jsem způsobil bolest. Lituji také toho, že jsem se nepřiznal hned,“ pronesl s rozechvěním. Byl přesvědčivý. Rozhodně ale nezapůsobil otce oběti. „Lituje sám sebe. Je to mistr klaunů,“ řekl Ondřej Neff a připomněl slova, která obžalovaný pronesl nad exhumovaným tělem Ireny »co teď se mnou bude«.

Uslzený Neff Novák třináctiletý trest na místě přijal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.