Měl vrchního Vránu, a on mu prchl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Měl vrchního Vránu, a on mu prchl!

Okradený majitel se teď příhodě s vrchním už jen směje.
Okradený majitel se teď příhodě s vrchním už jen směje. (Aha! – Martin Pekárek, ara)

PRAHA – Provozovatel restaurantu pizzerie v pražském Kamýku udělal osudovou chybu. Zaměstnal číšníka jménem Vrána. A jmenovec slavného vrchního v podání Josefa Abraháma z komedie Vrchní, prchni!, mu prchl! S pěti tisíci!

Provozovatel restaurantu pizzerie v pražském Kamýku udělal osudovou chybu. Zaměstnal číšníka jménem Vrána. A jmenovec slavného vrchního v podání Josefa Abraháma z komedie Vrchní, prchni!, mu prchl! S pěti tisíci!

Před čtyřmi měsíci si pan Zeman s bratrem otevřel pizzerii v Praze 4. Před několika dny se na inzerát přihlásil Jakub Vrána, kterého majitel restaurace zaměstnal na zkoušku. „Samozřejmě, že jsem si hned vybavil ten film, ale jen jsme se nad tím s bratrem zasmáli. Jenomže pak se ukázalo, že není příjemný, hosté si stěžovali, že jim nechtěl vracet drobné a nedodržoval pravidla na kterých jsme se dohodli,“ vyprávěl Zeman.

A to ho čekalo ještě nepříjemnější překvapení. „Předevčírem večer, když tu bylo plno, mi předal objednávku na pizzu, tak jsem ji šel dozadu dělat. A když jsem přišel dopředu, tak mi hosti řekli, že si vzal bundu, kasírku a odešel. Myslel jsem, že se mi to zdá. Stejně bych ho vyhodil, ale vzhledem k jeho jménu mě to nakonec docela pobavilo,“ dodává Zeman. A co na to uprchlý vrchní? „Vzal jsem si prostě to, co jsem si tam vydělal a šel jsem. Pan majitel se ke mně taky nechoval zrovna hezky, tak proč bych si z toho měl dělat hlavu?“ vysvětloval Aha! své chování jednadvacetiletý číšník z Tábora.

I sám majitel připustil, že si Vrána odnesl 5000 Kč, což je zhruba jen o tisíc korun víc, než si vydělal. „Ani jsem policii nevolal. To se dneska prostě děje. Holt riziko povolání. Jen aby to nechtěl zkoušet ještě někde jinde,“ upozorňuje restauratér. Takže pozor na Vránu. A tentokrát už doopravdy!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.