Zabavili 12 tisíc falešných míčů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zabavili 12 tisíc falešných míčů!

Více než 12 tisíc fotbalových míčů bylo slisováno v kartonech.
Více než 12 tisíc fotbalových míčů bylo slisováno v kartonech.

PRAHA – To byl zásah! Celníci odhalili na ruzyňském letišti zásilku, která obsahovala 12 067 falešných značkových fotbalových míčů. Všechny měly ochrannou známku.


Byly jako ty na MS ve fotbale

PRAHA – To byl zásah! Celníci odhalili na ruzyňském letišti zásilku, která obsahovala 12 067 falešných značkových fotbalových míčů. Všechny měly ochrannou známku »World cup Germany 2006« a byly doslova slisované ve 143 kartonech. Jejich příjemcem měla být česká firma. Podle mluvčího Celního ředitelství Praha Zdeňka Málka nebyl objev dílem náhody. „Zásilky ze zemí, odkud nejčastěji padělky přicházejí, tedy zejména z jihovýchodní Asie, analyzujeme předem. Už při odeslání těchto kartonů z Pakistánu existovalo podezření, že se bude jednat o falsifikáty. Proto po přistání v Praze byly podrobeny důkladné kontrole,“ řekl Málek. Čím falešné míče pozornost celníků upoutaly? „Způsob balení neodpovídal originálním výrobkům a zboží nedoprovázely žádné dokumenty vztahující se k ochranné známce,“ objasnil mluvčí. Celníci míče zadrželi a případ nyní vyšetřují. Padělky měly cenu více než patnáct milionů korun. Je také pravděpodobné, že je čeští příjemci hodlali prodat přímo v Německu, kde nyní mistrovství světa v kopané probíhá. Pak by jejich zisky byly podstatně vyšší.
Během posledních tří měsíců je to již podruhé, co pražští celníci odhalili napodobeniny značkových fotbalových míčů z Pakistánu. V polovině března jich našli 18 500. Měly logo Mezinárodní fotbalové asociace FIFA a našli je v kontejneru v kamionu na dálnici D5.


Autor: Saša VETKOVSKÁ
Foto pro Aha!: Zdeněk MÁLEK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.