Turistický souboj stran - Mirek Topolánek vyšplhal výš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Turistický souboj stran - Mirek Topolánek vyšplhal výš!

Premiér Topolánek při cestě na Javořici.
Premiér Topolánek při cestě na Javořici. (Aha! – Josef Mašek, ČTK)

PRAHA – Kdyby na české politické scéně platilo, že blížící se krajské a senátní volby vyhraje strana, která první říjnovou sobotu vystoupí na vyšší horu, pak by se radovala ODS.

Včerejší pomyslný turistický souboj na dálku totiž vyhrál Mirek Topolánek se svou stranickou družinou, která se vydrápala na nejvyšší horu Vysočiny. To Paroubek a jeho lidé z ČSSD skončili o 381 metrů níž... Strana ale shromáždila podpisy všech svých 70 poslanců pod návrhem vyjádření nedůvěry vládě Mirka Topolánka. Ihned po krajských volbách chtějí vyvolat hlasování o nedůvěře.

  • Nejvyšší hora Vysočiny
    Ačkoliv nebyl premiér Topolánek (ODS) na bájné hoře Řípu, i on se po výšlapu na nejvyšší horu Vysočiny svěřil se svou věštbou: „Představa, že by Paroubek a Sobotka finančně řídili tuto zemi, je děsivá. A představa, že by socialisti řídili kraje, je děsivá úplně stejně.“
  • Bájná hora české historie
    Praotec Čech usoudil, že krajina kolem Řípu oplývá mlékem a strdím, a usadil se v ní se svými lidmi. Stejně uvažoval i předseda nejsilnější opoziční strany Jiří Paroubek (ČSSD), který se nahoru vysápal také s celou družinou. A jako Praotec Čech předvídal z vrcholu bájné hory naši budoucnost: „Doufám, že sociální demokraté uspějí ve volbách ve většině krajů a také, že zlomíme nadvládu ODS v Senátu.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.