Ivánku, kamaráde... PODMÍNKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ivánku, kamaráde... PODMÍNKA!

Ivan Horník si rozsudek vyslechnout nepřišel, rozhovory už delší čas takřka neposkytuje.
Ivan Horník si rozsudek vyslechnout nepřišel, rozhovory už delší čas takřka neposkytuje.

PRAHA – Soud už rozdal tresty v nejrozsáhlejší korupční aféře v dějinách českého fotbalu. A kdo čekal tvrdé, exemplární postihy jako třeba v sousedním Německu, musí být zklamán:

Soud už rozdal tresty v nejrozsáhlejší korupční aféře v dějinách českého fotbalu. A kdo čekal tvrdé, exemplární postihy jako třeba v sousedním Německu, musí být zklamán: Padly pouze podmínky a pokuty!

Na jedné straně ten, co úplatky nabízel – bývalý sportovní ředitel Viktorie Žižkov Ivan Horník. Na druhé deset těch, kdo peníze neodmítli – rozhodčích a delegátů. Z jedenáctky obviněných se ovšem k Obvodnímu soudu pro Prahu 3 dostavili pouze dva – sudí Míka a delegát Draštík. Hlavní »hrdina« aféry se, stejně jako v průběhu celého líčení, neobtěžoval… „Má na to právo. Presumpce neviny se u nás nectí, tak proč by sem chodil?“ hájil klienta Tomáš Sokol.
Na závěrečný den si přichystal »bezva fintu«: Že prý není důkaz, že v odposlechnutých hovorech nabízel »padesátníky, kila jablek a litry nafty« právě Horník! Kliknutím zvětšete„Telefonní číslo a hlavně nezaměnitelný způsob mluvy vyvrací jakékoliv pochybnosti,“ smetla Sokolovy teze ze stolu soudkyně Markéta Polanecká.
Ivan Horník tak vyfasoval podmínku a pokutu ve výši nabízených úplatků. Rovněž nesmí deset let působit ve fotbalu organizovaném ČMFS.
To rozhodčí, třeba Talpa s Vidlákem, zaplatí menší pokuty, zato mají podmíku na 14 měsíců! „Nabízející může dostat rok, přijímající až dva. Nevím, proč je první strana v trestním zákoníku zvýhodněna. Ale s tím já nic nenadělám, to je problém pro parlament,“ uvedla soudkyně.
Proti rozsudku se obvinění ihned odvolali. „Vinen? To říkáte vy,“ odsekl při odchodu Míka.


Autor: (tom)
Foto: ČTK

16.3.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.