Pohřeb policisty (†28): Sbohem, hrdino! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb policisty (†28): Sbohem, hrdino!

Roman Jedlička
Roman Jedlička

CHOMUTOV – V Chomutově se včera v jednu hodinu po poledni zastavil život. Těhotná přítelkyně a na pět set kolegů a přátel se přišlo na místní hřbitov rozloučit s policistou Romanem Jedličkou (†28), kterého během služby zastřelil pětinásobný vrah Roman Postl (†38).


Po zhruba půlhodinovém vojenském obřadu na chomutovském hřbitově, kterého se zúčastnil i policejní prezident Oldřich Martinů, se vydal smuteční průvod na místo tragédie, před starou chomutovskou poštu v Palackého ulici, kde pozůstalí položili věnce. Jeden z nich poslal i prezident Klaus.

Největší utrpení měla vepsané ve tváři přítelkyně Romana Jedličky. Mladou ženu, která je v sedmém měsíci těhotenství, museli podpírat kamarádi. Přes slzy nebyla schopna promluvit. Pouze se objala i s ředitelem chomutovské policie Jiřím Volprechtem. „Byl jsem to já, kdo rodině přinesl tu tragickou zprávu. Jeli jsme za nimi hned, jak jsme si informace ověřili, abychom to byli my, kdo jim to řekne,“ řekl Volprecht. Roman byl vášnivý motorkář, jeho kamarádi se s ním rozloučí dnes jízdou na motorkách přes Chomutov.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (kpi)
Foto tn.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.