Roman Postl (†39): Brutální vrah zemřel! To je on! Zabil pět lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Roman Postl (†39): Brutální vrah zemřel! To je on! Zabil pět lidí!

Roman Postl (†39)
Roman Postl (†39)

ÚSTÍ NAD LABEM – Čtyři vraždy, čtyři zmařené lidské životy. Než ale mohlo dojít na potrestání brutálního vraha Romana Postla (†39), zemřel i on. Včera v chomutovské nemocnici Postl podlehl následkům střelných poranění, která utrpěl při zatýkání.


Vraždil zdrogovaný? Pro peníze?
Zbraň koupil pár dní před vraždami

Uzavřel se tak krvavý kruh, který začal minulé pondělí první vraždou. Pak následovaly ještě tři oběti. Postl, který nedávno opustil vězení poté, co si odseděl trest za vraždu, zemřel jako pětinásobný vrah!

Ještě před smrtí stihl Postl vypovídat. Zatím není jisté, kde vrah sehnal pistoli. „Vypověděl, že ji pár dní před činem koupil od neznámého Jugoslávce,“ poznamenala vedoucí vyšetřovacího týmu Helena Pšeničková. Policie nyní prověřuje, co Postl dělal uplynulých pět měsíců – tedy v době, kdy byl propuštěn z vězení. Už v roce 1998 byl totiž odsouzen za vraždu na 13 let.

Takhle vraždil nyní:

Pondělí 1. září:
U benzinky nedaleko Teplic zastavuje podnikatel Karel Diviš (†46), aby pomohl Postlovi a jeho komplicovi při fingované poruše auta. Postl ho okamžitě zabíjí.

Úterý 2. září:
Postl přijíždí na benzinovou pumpu AB Oil v Ústí nad Labem. Jedinou ranou do hlavy tady popraví čerpadláře Jiřího Šťovíčka (†20). Z čerpací stanice pak ukradl několik věcí, podle některých zdrojů odcizil dokonce i boty zastřeleného mladíka...

Středa 3. září:
Postl vtrhne do chomutovského kasina Las Vegas, kde zastřelí vietnamského barmana (†20), vzápětí podnik podpálí. I tady ukradl několik tisícovek. Při příjezdu policistů se pokusí zastřelit muže, který policii přivolal, a hned nato zastřelí jednoho ze zasahujících policistů Romana Jedličku (†28). Policie pak Postla postřelí do břicha a dolních končetin.

Neděle 7. září:
Policie obviňuje muže (25), který měl Postlovi údajně pomáhat při dvou vraždách. Nejspíš ale ani v jednom případě komplic nestřílel.

Pondělí 8. září:
Policisté nacházejí mrtvolu zastřeleného Karla Diviše. V chomutovské nemocnici umírá vrah Roman Postl. Zemřel na komplikace spojené s jeho kritickým zdravotním stavem.

Matka vraha: »Slíbil, že bude hodný!«

Kliknutím zvětšeteTEPLICE (ryc) – Čtyřnásobný vrah Roman Postl (†39) včera zemřel na následky střelných poranění. Jeho matka je zdrcená. Přišla v krátké době už o druhé dítě.

„Před dvěma lety mi zemřela dcera na rakovinu. Od té doby beru prášky na uklidnění. A teď se stane tohle. Nemůžu uvěřit, že jsem porodila vraha. Sama jsem přišla o dceru, vím, jak je těm rodičům, které Roman připravil o dítě,“ vzlykala zoufalá žena. Stále opakuje, že neví, jak se to všechno mohlo stát. Bez nadsázky lze říct, že poslední obětí Romana Postla jsou jeho rodiče.

V teplickém bytě vládne naprostá beznaděj. Za sklem obývací stěny je fotka mladší zemřelé sestry Romana Postla. Snad i proto přijali zoufalí rodiče syna zpátky, když se vrátil z vězení. „Roman po prvním soudu přísahal, že už se nic podobného nestane, že se napravil. Napsal svému otci přání, ve kterém slibuje, že už s ním nebudeme mít žádné starosti. A pak tohle všechno. Jak to máme unést? V peněžence jsem měla celou dobu jeho fotku, ale už ji nechci.“

O tom, že její syn znovu sklouzl k drogám, nic nevěděla. „Prohlížela jsem mu věci a nic jsem neobjevila.“ Otec Romana Postla se s hlavou v dlaních ptá, jak se má podívat lidem okolo sebe do očí.

Podle sousedů jde o spořádané manžele. „Je to taková slušná rodina. Je to hrozné takhle říct, ale snad je pro ně lepší, že zemřel. Neměli by trpět za jeho zločiny, už jsou potrestaní dost,“ uvedla jedna ze sousedek.

Diviš zemřel, protože chtěl pomáhat!

ÚSTÍ N/L – Policisté až včera odpoledne našli tělo teplického podnikatele Karla Diviše (†46). „Automobil, kterým Diviš minulé pondělí jel, se našel v bývalém lomu u Oseka na Teplicku. Kde zahrabali tělo, si nepamatoval ani jeden z obviněných,“ uvedla vedoucí vyšetřovacího týmu Helena Pšeničková. Mrtvola Karla Diviše se měla nacházet někde v okolí Milešovky, k jejímu nálezu nejspíš přispěly svědecké výpovědi. Oba obvinění prý v pondělí předstírali poruchu auta poblíž benzinové pumpy na Teplicku. Tehdy udělal Diviš osudovou chybu, když zastavil, aby jim pomohl. „Podle našich zjištění ho Postl okamžitě zastřelil,“ řekla Pšeničková. Tělo pak vrah a jeho komplic naložili do podnikatelova stříbrného Audi A6.


Autor: (dom)
Foto Aha – Alexandr Malachovský, ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.