Vladimír Mikuš udusil Marcelu (†37) v pytli a teď... Z manžela dělá vraha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vladimír Mikuš udusil Marcelu (†37) v pytli a teď... Z manžela dělá vraha

Vladimír Mikuš (vlevo) se snažil vinu hodit na manžela oběti Jiřího Steppana.
Vladimír Mikuš (vlevo) se snažil vinu hodit na manžela oběti Jiřího Steppana. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – V situaci k pláči se ocitl včera u Městského soudu v Praze manžel zavražděné Marcely Sekáčové (†37), z jejíž brutální smrti se zodpovídá její bývalý milenec doktor Vladimír Mikuš (43). Před veřejností se musel už vyrovnat s tím, že z něj Mikuš udělal paroháče, pak vdovce a včera dokonce i vraha vlastní ženy.

V situaci k pláči se ocitl včera u Městského soudu v Praze manžel zavražděné Marcely Sekáčové (†37), z jejíž brutální smrti se zodpovídá její bývalý milenec doktor Vladimír Mikuš (43). Před veřejností se musel už vyrovnat s tím, že z něj Mikuš udělal paroháče, pak vdovce a včera dokonce i vraha vlastní ženy.

Sekáčové manžela, lékaře Jiřího Steppana, včera soud předvolal jako svědka. Měl se vyjádřit ke šperkům, které našli policisté na značně rozloženém ženském těle, vytaženém rybáři v bedně z Orlické přehrady. „Věděl jsem, že měla na sobě ručně dělané šperky, které jsme nechali dělat na Srí Lance. Už jen pohled na modrou kapku na přívěsku stačil a měl jsem jasno,“ popsal soudu.

Pak přítomné šokoval Mikušův obhájce. Jasně cílenými dotazy na svědka, zda má vrtačku, zda s ní umí zacházet a jestli si někdy nepůjčil nářadí od obžalovaného, totiž naznačil, že vrahem by mohl být právě on. Bedna, ve které tělo Sekáčové vylovili rybáři, byla totiž provrtána mnoha různě velkými otvory. Nástroje, na nichž byly zbytky stejného plastu, z jakého byla truhla vyrobena, našli policisté při domovní prohlídce u Mikuše. „Nepůjčil,“ zmohl se na strohou odpověď manžel oběti.

Podle soudního lékaře Františka Vorla, který oběť pitval, zemřela žena na následky udušení. „I když trvá třeba jen minutu, než oběť upadne do bezvědomí, prožívá jistě útrapy. Člověk nejdříve těžko vydechuje, pak pociťuje nedostatek vzduchu. Propadne panice, že se dusí, a uvědomuje si, že se blíží smrt,“ popsal pocity, které Marcela Sekáčová na sklonku života prožívala.

FAKTA O PŘÍPADU

27. února 2007:
Marcela si odjela vyřídit soukromou záležitost do Plzně. Sešla se s Mikušem, který setkání potvrdil. Pak už ji nikdo neviděl.
Březen 2007:
Policisté našli v Plzni její zaparkované auto. Zmizel i Mikuš. Nevrátil se na pracovní školení. Na Frýdecko-Místecku pak bylo nalezeno jeho shořelé auto.
12. dubna 2007:
Mikuš byl obviněn z vraždy Sekáčové.
2. dubna 2008:
Mikuš byl odsouzen pouze za ublížení na zdraví, tělo Sekáčové se totiž nenašlo.
20. června 2008:
Rybáři vylovili z Orlické přehrady truhlu s Marcelou Sekáčovou.
25. června 2008:
Odvolací soud vzhledem k nalezení těla vrátil případ k novému projednání.
25. srpna 2008:
Hlavní líčení bylo odročeno na září. Mikušovi hrozí doživotí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.