Drama v Chorvatsku - Zmizeli dva čeští potápěči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Drama v Chorvatsku - Zmizeli dva čeští potápěči

Záchranné týmy dobrovolníků z místních potápěčských klubů, zatím bez úspěchu pátrají po českých kolezích.
Záchranné týmy dobrovolníků z místních potápěčských klubů, zatím bez úspěchu pátrají po českých kolezích. (Aha! – Martin Přibyl)

SPLIT – Další neštěstí v Chorvatsku! Poté, co v úterý zahynul na ostrově Pag český potápěč, pohřešují se v Chorvatsku další dva čeští milovníci potápění. Ti vyrazili v pátek dopoledne zkoumat krásy Středozemního moře u městečka Podgora na Makarské riviéře a už se nevrátili.

Další neštěstí v Chorvatsku! Poté, co v úterý zahynul na ostrově Pag český potápěč, pohřešují se v Chorvatsku další dva čeští milovníci potápění. Ti vyrazili v pátek dopoledne zkoumat krásy Středozemního moře u městečka Podgora na Makarské riviéře a už se nevrátili. Záchranáři našli pouze jejich ploutve. Podle listu Slobodna Dalmacija jde o Jana Notvela (35) a Martina Foreta (38).

Oba byli v Chorvatsku na dovolené se svými rodinami. Potápěli se pravidelně každý den. Zatím nikdo nedokáže odhadnout, co se zkušeným českým potápěčům mohlo stát. Chorvati nasadili do pátrací akce všechny síly. Zapojila se policie, záchranáři, vrtulníky i týmy dobrovolníků z místních potápěčských klubů, zatím však bez úspěchu. „Chorvatská policie musela v pátek večer kvůli tmě pátrání přerušit. Od sobotního rána akce opět pokračuje,“ uvedla česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle Čechů. Podle údajů ministerstva zahraničí zemřelo v Chorvatsku od začátku letošního roku již jedenáct Čechů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.