Tragédie na dovolené - Chlapce (12) přizabila branka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragédie na dovolené - Chlapce (12) přizabila branka!

Tato branka spadla na malého školáka.
Tato branka spadla na malého školáka. (Aha! – Petr Novotný)

ŽILINA – Hrůza! Tragédií skončila dětská hra ve vesnici Žilina nedaleko Kladna. Na Dominika (12) se zřítila házenkářská branka. Těžce zraněné dítě transportoval vrtulník do pražské Thomayerovy nemocnice, kde nyní bojuje o život.

Hrůza! Tragédií skončila dětská hra ve vesnici Žilina nedaleko Kladna. Na Dominika (12) se zřítila házenkářská branka. Těžce zraněné dítě transportoval vrtulník do pražské Thomayerovy nemocnice, kde nyní bojuje o život.

Malý fotbalista trávil s rodiči prázdniny v Penzionu Žilina. Vpodvečer si chtěl zakopat na místním hřišti. „Kopnul míč do branky a jak si pro něj šel, zhoupnul se na břevnu,“ popsal situaci, která vedla k tragédii, Jakub (15). „Jenže to na něj všechno spadlo. Vrtulník tu byl hned, až jsem byl překvapený. Pak se ho dlouho snažili »nahodit«. Když se jim to povedlo, dali ho do vrtulníku a odletěli. Jeho rodiče tam celou dobu stáli a dívali se na to.“

Obě branky včera někdo sklopil. Jejich konstrukce jsou přitom z lehkého kovu a zcela neupevněné. Podle dětí ze Žiliny branky padaly už dříve. „Spadly už mockrát, ale nikomu se přitom nic nestalo. Já jsem se na nich taky párkrát houpal,“ přiznal Jakub.

O osudu Dominika rozhodne podle lékařů následujících několik dnů. „Bohužel se potvrdilo velmi vážné poškození mozku. Během tří až pěti dní se ukáže, jestli a jak se jeho organismus dokáže se zraněním vypořádat,“ uvedla mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová.

Není to poprvé...
  • V červenci 2005 zabila převrácená fotbalová branka mladíka (19) v Opatově u Svitav. Mladý muž po horním břevně přenosné branky ručkoval. Branka se s ním ale převrátila a přimáčkla ho k zemi.
  • V létě 2006 zemřel v Plzni chlapec (14), na kterého na hřišti spadla házenkářská branka. Nepomohla ani rychlá pomoc záchranářů a převoz do nemocnice.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.