Počasí v září: Léto ještě neskončí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Počasí v září: Léto ještě neskončí

PRAHA – Až půjdou děti první zářijový týden do školy, moc se jim tam chtít nebude. Místo toho, aby si ještě užívaly koupališť, budou muset trávit den ve třídách. Právě na tyto dny totiž meteorologové předpovídají polojasné a poměrně teplé počasí.

Až půjdou děti první zářijový týden do školy, moc se jim tam chtít nebude. Místo toho, aby si ještě užívaly koupališť, budou muset trávit den ve třídách. Právě na tyto dny totiž meteorologové předpovídají polojasné a poměrně teplé počasí.

„Teploty by mohly dosahovat až k 27 stupňům Celsia,“ informoval Aha! meteorolog Pavel Borovička.

Na konci srpna se dá očekávat počasí jako na houpačce. Například dnes bude velmi teplo – až osmadvacet stupňů, o víkendu ale po příchodu studené fronty meteorologové předpovídají spíše nevlídno. Čekají se deště nebo přeháňky, teploty zřejmě nepřekročí hranici dvaceti stupňů. V průběhu příštího týdne se sice o pár stupínků oteplí, ale sluníčko často vystřídají na obloze mraky a budeme muset vytáhnout deštníky.

Naopak poslední srpnový víkend by už mohlo být skvělé počasí na rozlučkovou párty s prázdninami pod širým nebem.

Jak bude?

22. až 31. srpna
Můžeme očekávat jak dny slunečné, tak i oblačné a zcela zatažené. Vyloučeny nejsou ani bouřky. Nejvyšší teploty přes den budou zpravidla lehce nad dvacítkou, později se poněkud oteplí.

1. až 10. září
Převážně polojasno, teploty kolem 25 stupňů Celsia, občas se dostanou i na dohled třicítky. Rána však již budou studenější. Teprve ke konci dekády má přijít ochlazení, mraky a deště.

11. až 20. září
Objeví se první příznaky podzimu. Obloha se zatáhne, bude často pršet. Teploty se budou držet pod hranicí dvaceti stupňů. Přesto se ale léto ještě nevzdá a před 20. zářím by mělo být kolem 23 stupňů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.