Konec nudistů v Čechách - Koupání bez plavek? To už se nenosí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Konec nudistů v Čechách - Koupání bez plavek? To už se nenosí

Mladých lidí vidíte na nuda plážích stále méně...
Mladých lidí vidíte na nuda plážích stále méně... (Aha! – Josef Mašek, Profimedia.cz)

PLZEŇ – Nebaví vás ležet na pláži v mokrých plavkách, mít na krásně opáleném těle bílé fleky od bikin nebo trenýrek? Chtěli byste si vyzkoušet, jaké to je být nudista? Pak vězte, že tenhle druh už je na vymření.

Nebaví vás ležet na pláži v mokrých plavkách, mít na krásně opáleném těle bílé fleky od bikin nebo trenýrek? Chtěli byste si vyzkoušet, jaké to je být nudista? Pak vězte, že tenhle druh už je na vymření. V Česku dožívá poslední generace naháčů, mladé nuda pláže moc nelákají. Blíží se tedy konec nudistů v Čechách? Deník Aha! se to vypravil zjistit přímo na nejstarší nuda pláž u nás, k přehradě České údolí nedaleko Plzně.

S rozpaky jsme s kolegou fotografem vstupovali do prostoru tábořiště, kde každou chvíli u karavanu vykoukl zadek nahatého Holanďana, ještě větší nejistotu jsme ale zažili přímo na pláži, kde už se na slunci spokojeně váleli naháči. „Buďte klidní, tady panuje rodinná atmosféra. Je tu hodně Holanďanů a taky Němci. Tihle turisté sem jezdí klidně i dvacet let v kuse. Holandští důchodci tu vydrží dva měsíce a nevadí jim ani horší počasí. A našinci se tu velmi často navzájem znají a jsou přátelé,“ popsal provozovatel kempu a nudista Jan Hrabovský.

Do kempu už zavítali i cestovatelé z Nového Zélandu, pořádný šok ale zažilo několik pobožných Španělů. „Jak viděli, že se tady lidi procházejí nazí, okamžitě se otočili a byli fuč,“ usmívá se Hrabovský. Na pláži panuje klidná atmosféra, nahatých mužů je podstatně více než žen. Mladých mezi nimi ale moc není. Sem tam s sebou senioři na pláž vezmou vnoučata, jinak to ale vypadá, že se blíží konec tohoto totalitního hitu.

Opravdovou naturistickou pamětnicí je Jana Lišková (53), která zažila i vpády strážníků, podobně jako tomu bylo ve slavném filmu Četník ze Saint Tropéz. „Chodím sem už 25 let i s manželem, vychovala jsem tu děti. Pamatuji si ještě, jak nás za komunistů vyháněli strážníci – vždycky jsme se ale na chvíli oblékli. A když odešli, šly plavky zase dolů,“ vzpomíná Lišková.

Podle provozovatele kempu byly zlaté časy pláže před dvaceti lety. „Chodilo sem denně až 1500 lidí! Dnes jsou to tak maximálně tři stovky. Je to tím, že lidi podnikají, nemají čas a bojí se rakoviny. My se jí nebojíme, jsme zvyklí odmalička,“ dodal Hrabovský.

Kliknutím zvětšete

Počasí: jako na houpačce

Dnes:
Polojasno, na západě a severozápadě Čech oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 27 až 31 stupňů.

Středa:
V celém Česku oblačno, ojediněle se mohou objevit i bouřky. Odpolední teploty v rozmezí 20 - 24 stupňů Celsia.

Čtvrtek:
Polojasno, ojediněle na některých místech přeháňky. Teploměr se dostane na letní hodnoty, kolem 25 stupňů Celsia.

Pátek:
Oblačno až zataženo, občas déšť. Teploty v rozmezí kolem 23 stupňů Celsia.

Víkend:
Zpočátku zataženo až oblačno, pozvolna by se mělo vyjasňovat. Neděle už má být slunečná s teplotami do 25 stupňů Celsia.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.