Začíná soud s vrahy Honzíka Rokose (†5) - Vzájemně na sebe hází vinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Začíná soud s vrahy Honzíka Rokose (†5) - Vzájemně na sebe hází vinu!

Fotografie
Fotografie (internal)

TÁBOR/ÚSTÍ NAD LABEM – Ústecký krajský soud se dnes bude zabývat případem bestiální vraždy malého Honzíka Rokose (†5). Chlapcova matka Antonie Stašková (39) a její přítel Pavel Grepl (49) chlapce loni 9. prosince ubodali.


Oběma zrůdám hrozí za vraždu bezbranného chlapce dvanáct let až doživotí.

I to je ale podle Honzíkova otce Romana Rokose, který k soudu přijde se svou přítelkyní Jitkou, málo. „I kdyby žili tři životy a v každém dostali doživotí, bylo by to málo. Nepřeju si nic jiného, než aby dostali nejvyšší možný trest a v base jim to spoluvězni náležitě osladili,“ řekl včera Aha! před odjezdem do Ústí Roman Rokos. Toho navíc během půl roku po smrti milovaného syna potkala další rána! „V úterý mi zemřel otec, ještě jsem se nevzpamatoval z jedné hrůzy, a musíme řešit druhou, ale snad to zvládneme,“ dodal zdrcený tatínek umučeného kloučka. Přitom právě otec Romana Rokose se brutální smrtí svého vnuka tolik trápil a doufal, že vrazi jeho vnoučka dostanou aspoň doživotí. Antonie Stašková prý podle informací Aha! čeká na soudní jednání a následný verdikt, který by mohl padnout ve středu, velmi chladně. Neprojevuje žádnou lítost. To druhý a údajně hlavní vrah Grepl je na tom hůř. „Klepe se, brečí a říkal tady, že si něco udělá, že to v base nevydrží. Navíc se mu strašně rozjela ta lupénka, kterou trpí, ale jak se říká, každej neřád je poznamenanej,“ prozradil jeden z dozorců vazební věznice v Ústí.

Přitom podle výpovědi Staškové měl Honzíka dvakrát do hrudi bodnout Grepl, a když chlapec dlouho umíral, měl ho pak »z milosti« udusit. Podle výpovědi samotného Grepla to bylo naopak. Nožem ho měla pobodat jeho matka Stašková, a když Grepl viděl, jak Honzík několik hodin umírá ve strašných bolestech, ukončil jeho trápení a svýma rukama ho udusil. Předtím navíc zkoušeli další hrůzné metody, jak dítě usmrtit. Například mu injekční stříkačkou píchali vzduch do žil.

Roman Rokos věděl, že jeho bývalá družka vyhrožuje Honzíkovým zabitím. Policie to však podle něj nebrala vážně.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.