Kvůli fotbalu se lidé doma i perou! Fandil, bodla ho nůžkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kvůli fotbalu se lidé doma i perou! Fandil, bodla ho nůžkami!

Místo sexu televize, to dokáže naštvat nejednu ženu.
Místo sexu televize, to dokáže naštvat nejednu ženu. (: profimedia.cz)

PRAHA – Vypadá to jako fotbalová válka! Na mistrovství světa v Německu sice probíhají napínavé fotbalové zápasy, ovšem kvůli přímým přenosům se často bojuje i v českých domácnostech. Občas dokonce teče krev a musí zasáhnout policie a lékaři.

Poslední případ se stal v Praze. „Kamarád přišel domů. Manželka byla v pokoji a štrikovala. Měla puštěnou televizi. Při tom pletení se koukala na nějaký přiblblý seriál,“ líčil příběh souseda muž z Prahy. Přítel si prý otevřel pivo, usadil se v obýváku v křesle vedle ženy a přepnul program na fotbal. Zřejmě spoléhal na to, že při ručních pracích sleduje pořad jen napůl. Omyl! Naštvaná manželka popadla dálkový ovladač a přepnula program zpět na seriál, který měla rozkoukaný. Tak začal »programový ping pong«, který muž vyřešil tím, že přístroj přepnul přímo tlačítkem na televizi. „Konflikt vyvrcholil tím, že žena popadla ze šití na stole nůžky a bodla manžela do zad. Naštěstí zranění nebylo příliš hluboké. Trestní oznámení na ni podat nechtěl,“ dodává policista obeznámený s případem.

„On se teď manželky bojí, a tak se zamyká v ložnici,“ líčí dohru konfliktu.

Podle psychologa Karla Bláhy může odlišnost zájmů skončit i rozvodem. „Fotbalové mistrovství je pro fanouška intenzivní emoční zážitek. Ten by měli partneři prožívat spolu. Nemusí mluvit, ale člověk potřebuje pocit, že to partner prožívá stejně jako on,“ míní Bláha. Nabádá proto k toleranci a varuje hlavně před ironizováním »jen aby ses z toho gólu nezbláznil« apod. „U takového fotbalového fandy je to znehodnocení pocitu lidské důstojnosti,“ objasňuje psycholog.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.