Tragická nehoda na D1: Kamion vletěl do protisměru - Tři lidé zemřeli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tragická nehoda na D1: Kamion vletěl do protisměru - Tři lidé zemřeli

Při tragické nehodě na D1 se srazilo celkem osm aut.
Při tragické nehodě na D1 se srazilo celkem osm aut.  (ČTK)

KOBEROVICE – Tři mrtví. Takhle tragicky skončila včerejší hromadná nehoda na dálnici D1. Na 76,5. kilometru směrem na Prahu se srazili tři nákladní a pět osobních aut. Dva řidiči kamionů byli na místě mrtví, třetí zemřel na následky těžkých poranění. Další člověk bojuje v nemocnici o život.

Tři mrtví. Takhle tragicky skončila včerejší hromadná nehoda na dálnici D1. Na 76,5. kilometru směrem na Prahu se srazili tři nákladní a pět osobních aut. Dva řidiči kamionů byli na místě mrtví, třetí zemřel na následky těžkých poranění. Další člověk bojuje v nemocnici o život.

Ke hromadné nehodě došlo na Vysočině nedaleko Koberovic ve směru na Prahu. Srazili se tu tři kamiony a postupně pak dalších pět osobních aut. V kabině kamionů zemřeli dva řidiči, třetí zůstatl zaklíněn za volantem, záchranáři se k němu nemohli dlouho dostat, muž nakonec na následky těžkých poranění zemřel. Navíc celou dobu hrozilo, že se převrácený kamion sesune a uvězní i záchranáře.

Lidé na místě měli navíc obavy, že pod kamionem by mohl být ještě další člověk. Nevyloučila to ani mluvčí záchranky Edita Richterová. „Kamion se nacházel v nepřístupném terénu mimo dálnici,“ popsala obtíže, se kterými museli záchranáři i hasiči při akci bojovat. Není vyloučené, že obětí bude víc, vrtulník odvezl člověka s velmi těžkými zraněními mozku a plic, další byl převezen s otevřenou zlomeninou ramene. „K úniku chemických látek z nákladu nedošlo,“ řekl operační důstojník krajských hasičů. Jedna z nádrží havarovaného kamionu se ale protrhla a záchranáři se snažili zabránit, aby se nafta dostala do nádrže Želivka.

Přesná příčina tragické dopravní nehody zatím není známá, podle některých svědků, ale jeden z nákladních vozů vjel do protisměru poté, co ho jiný kamion vytlačil přes svodidla. „Vletěl do protisměru a tam se srazil s dalšími dvěma,“ řekl operační důstojník dálniční policie. Doprava na dálnici směrem na Prahu byla úplně odkloněna, policisté naváděli projíždějící řidiče na Čechtice a Pelhřimov, tvořily se dlouhé kolony.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.