Prostitutka Róza z Chebu: 100 chlapů nakazila virem HIV | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Prostitutka Róza z Chebu: 100 chlapů nakazila virem HIV

Prostitutka Róza byla oblíbená.
Prostitutka Róza byla oblíbená.

CHEB – Smrtelná hrůza obchází Chebskem i německým pohraničím. Desítky mužů mohou mít v těle virus HIV a možná o tom ještě nevědí. Nákazu mezi nimi rozšířila atraktivní prostitutka Rosalina Beňáková (†39) ze Slovenska, známá jako Róza.


Prostitucí se na Chebsku živila od roku 1995. Byla velmi oblíbená u mladých i starších pánů. Dojížděli za ní také klienti z Německa. Několik měsíců pobývala Beňáková i v Hranicích u Aše. „Nejdříve tam byla v night klubu a poslední dobou žila s německým přítelem, který platil ubytování v penzionu,“ prozradil Aha! jeden z místních mužů.

Hygienici už delší dobu hledali obchodnici se sexem, která smrtelnou chorobu šíří. O Róze se zmiňovalo několik mužů, u nichž lékaři virus HIV objevili. Teprve letos v březnu zjistili, že se jedná o Rosalinu Beňákovou, když dostali z interního oddělení chebské nemocnice informaci o pacientce, která se tam léčila s onemocněním jater a zemřela. Rosa měla tři děti, všechny vyrůstají v dětských domovech.

Na Chebsku nyní leží časovaná bomba. Hygienici s pomocí policistů se snaží najít všechny muže, kteří přišli s Rózou do kontaktu. „Po ženě jsme pátrali od roku 2004, ale neznali jsme její jméno. Tehdy přišel na vyšetření muž, který se od této prostitutky nakazil. Žena si dokonce vedla telefonní seznam. Podle něho jsme nyní vytipovali zhruba dvacet lidí, kteří jsou ohroženi,“ řekla Aha! hygienička Jaroslava Hrabáková.

Žena podle našich informací prokazatelně HIV předala šesti lidem. „Dva muže nakazila přímo, ti potom nakazili další čtyři lidi. Odhadujeme, že mohla virus rozšířit až mezi sto lidmi,“ dodala Hrabáková.

Muži i ženy, kteří tuší, že mohli HIV od Rózy nebo jejích kontaktů získat, by si měli ve vlastním zájmu nechat udělat test, zda nejsou HIV pozitivní. Čeká je i těžký okamžik, kdy se budou muset se sexuálním dobrodružstvím svěřit svým blízkým, aby se i oni nechali vyšetřit. Pokud tak neučiní, dopustí se trestného činu šíření nakažlivé choroby.

Za posledních 23 let se jen na Karlovarsku nakazilo HIV 54 lidí. V Česku jich je 1108. Podle hygieniků mohou být ale počty mnohem větší, ne každý nakažený o svém onemocnění ví.


Autor: (ver)
Reprofoto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.