Hoch (3) vypadl z vlaku: Náhoda, nebo pokus o vraždu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hoch (3) vypadl z vlaku: Náhoda, nebo pokus o vraždu?

Matěj Chrástecký (†5)
Matěj Chrástecký (†5)

LYSÁ NAD LABEM – Vzpomínáte na malého Matěje Chrásteckého (†5) z Olomouce, který před dvěma lety vypadl z vlaku mezi Štěpánovem a Olomoucí, když šel sám na záchod? Policisté našli jeho tělíčko až po týdnu.


Matku, která ho měla hlídat, soud potrestal roční podmínkou.

Teď je tady podobný případ, jen se šťastnějším koncem. Tříletý chlapeček vypadl včera v Lysé nad Labem z jedoucího rychlíku, který mířil z Ústí nad Labem do Kolína. Dítě, které spadlo do kolejiště, nehodu zázrakem přežilo.

Případ vyšetřuje policie. Není vyloučeno, že hocha, který cestoval se skupinou lidí, někdo z rozjíždějícího se vlaku vyhodil. Podle informací Aha! za ním totiž zůstaly zavřené dveře. Odborníci nyní kromě jiného zkoumají, jak mechanismus dveří fungoval. Právě otevřené dveře stály život Matěje Chrásteckého...

Při včerejším neštěstí jel vlak rychlostí 75 km/h. Údajně někdo z hochovy rodiny zatáhl za záchranou brzdu. „Vlak byl ze starších vozů, které nedisponují blokováním dveří a centrálním zavíráním,“ řekl k případu tiskový mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Podle některých svědků nehody ale prý byly dveře při odjezdu ze stanice zavřené.

Chlapce vrtulník dopravil do motolské nemocnice v Praze. „Je ve stabilizovaném stavu, s pohmožděninami a tržnými ranami. Probíhají další vyšetření, hlavně CT hlavy, hrudníku a břicha,“ dodala mluvčí nemocnice Eva Jurinová.


Autor: (vet)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.