Za psí »nadílku« 15 000 Kč - A co na to pejskaři? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Za psí »nadílku« 15 000 Kč - A co na to pejskaři?

 (Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Přísná vyhláška o čistotě začala včera platit v Praze! Pozor si musejí dávat především kuřáci a pejskaři. Za odhozený nedopalek z cigarety nebo neuklizenou »nadílku« po vašem mazlíčkovi můžete dostat ve správním řízení až patnáct tisíc pokutu.

Přísná vyhláška o čistotě začala včera platit v Praze! Pozor si musejí dávat především kuřáci a pejskaři. Za odhozený nedopalek z cigarety nebo neuklizenou »nadílku« po vašem mazlíčkovi můžete dostat ve správním řízení až patnáct tisíc pokutu.

Stejný postih na vás čeká, i když vyplivnete žvýkačku nebo znečistíte veřejné prostranství jiným odpadem. Proto je lepší zaplatit na místě, kde se strážci pořádku většinou spokojí s tisícikorunou.

Na pejskaře se navíc chystá bič ve formě další vyhlášky. Zpřísnit by se v ní měly i tresty za psy pobíhající bez vodítka. A to až na padesát tisíc korun.

Bojíte se nové vyhlášky?

David (21)
Já uklízím, akorát když to udělá doprostřed ulice. Nebo když blízko vidím měšťáky. (smích) Asi bych byl zodpovědnější, kdyby bylo všude dost těch košů s pytlíky. To máte stejné jako s vajgly. Je prostě málo košů. A ten nápad, že psi budou moct chodit jenom na vodítku, to je vůbec absolutní pitomost.

Tereza (17)
Dřív jsem na to dost kašlala, ale ode dneška pilně sbírám. Mám strach. Ty pokuty jsou vážně hrozně přísné. Bojím se i vyplivnout žvýkačku nebo odhodit cigaretu, takže u mě vyhláška určitě efekt má. Mám malého psa a vodit ho stále na vodítku je blbost. Neřeknu nějací agresivní, ale hodný pes, který nikoho nekousne, si zaslouží proběhnout se.

Iveta (33)
Po psech uklízím už teď. V tašce mám pytlík. Ty pokuty mi ale připadají dost přísné. Myslím, že policajti budou kontrolovat spíš lidi s menšími psy. Pittbul se vydělá doprostřed chodníku a uvidíte, že se nic nestane. Já jsem z Pardubic a tam už platí všude vyhláška o zákazu volného pobíhání psů. Už jsem za to jednou dostala pokutu 50 korun.

jezevčík Dan (4)
Ono té mé paničce vůbec neuškodí, když občas trochu ohne hřbet a zvedne nějaké to moje hovínko. Já se před ní plazím v trávě pořád. Lidi si vymýšlejí proti psům různé vyhlášky, ale já bych vám přál chodit v tom, co po nich občas zůstane na chodníku. A to nikomu nevadí. Takže nakonec se vám můžu na tu vyhlášku akorát tak vys…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.