Taky vám bylo včera špatně? Za všechno může Měsíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Taky vám bylo včera špatně? Za všechno může Měsíc!

Pokud vás včera bolela hlava, může za to přechod Měsíce do nové fáze.
Pokud vás včera bolela hlava, může za to přechod Měsíce do nové fáze. (Profimedia.cz)

PRAHA – Včera se děly věci! Lidé kolabovali, záchranka vyjížděla častěji než obvykle. Každý druhý si stěžoval na bolesti hlavy, nevolnost a stavy na omdlení. Změna počasí? Ani náhodou! Za všechno mohl Měsíc!

Včera se děly věci! Lidé kolabovali, záchranka vyjížděla častěji než obvykle. Každý druhý si stěžoval na bolesti hlavy, nevolnost a stavy na omdlení. Změna počasí? Ani náhodou! Za všechno mohl Měsíc!

Taky se vám včera motala hlava a cítili jste, že sebou můžete každou chvíli prásknout na zem? Tak buďte v klidu. Nic na vás neleze, a ani vám nehrozí mrtvice nebo infarkt. A už vůbec jste v tom nebyli sami. Podobně se totiž včera cítil kdekdo. „Určitě jsme vyjížděli častěji,“ řekla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová. Jenže včerejší obtíže nesouvisely s horkem ani se změnou tlaku. „To je nesmysl, víc na nás působí tlak, když vyjedeme z nížiny do 2000 metrů nad mořem,“ vyloučil působení střídání frontálních změn meteorolog Marcel Hoffman. Navíc biozátěž byla včera na stupni 1, což je nejnižší stupeň.

Tak proč nám tedy bylo špatně? Deníku Aha! se to povedlo zjistit! Ve čtvrtek se totiž Měsíc dostane do fáze novu a zrovna včera ráno se s touhle družicí Země děly věci... „Začalo to už v osm hodin ráno, kdy Luna vstoupila do vzdušného znamení Blíženců. S tím souvisel i neklid a rychlý pokles tlaku u citlivých jedinců, nevolnost a další obtíže,“ uvedl astrolog Petr Messány. A postupně během dne se celá situace ještě zhoršovala. „Měsíc v kvadratuře s Marsem způsobil velký odliv energie, malátnost, únavu, stavy na omdlení, skleslost. Nejvíc trpěli lidé s oběhovými nemocemi, problémy se srdíčkem a se sklony k infarktu. Večer se to naštěstí zlepšilo. Měsíc měl ale velký vliv i na přírodu a počasí. To se projevilo vichry a bouřkami, které také ustaly až k večeru,“ uzavřel.

Meteorologové tvrdí: Bude 32 stupňů!

Připravte se na pořádná vedra! Ještě včera nás počasí trošku postrašilo mohutnými přívalovými lijáky hlavně na jihu Čech, ode dneška ale už budou parna. Vymetená obloha, sluníčko a teploty přes 30 stupňů, tak přesně to můžeme čekat v příštích dnech.

Včera se přes naše území přehnala vlna záplavových dešťů a bouřek, která postihla hlavně jižní a jihovýchodní Čechy. Naštěstí ve srovnání s ničivou vichřicí a lijáky, které řádily minulý týden, nešlo o nic vážného. K večeru už oblačnosti ubývalo, a od dnešního dne se tak můžeme těšit na typické letní počasí.

„Bude slunečno, jasno, teploty se ve čtvrtek, kdy bude největší teplo, vyšplhají až k 32 stupňům Celsia,“ prohlásil Pavel Krása z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek už by se ale mělo zase ochladit, přes Česko se totiž převalí studená fronta, která přinese také silný vítr. „Už ve čtvrtek večer hrozí bouřky z horka, v pátek bude pršet. O víkendu už by zase mělo být hezky,“ uzavřel meteorolog.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.