Zhrzený lékař Mikuš - Chtěl milost, ale voda byla proti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zhrzený lékař Mikuš - Chtěl milost, ale voda byla proti!

Marcela Sekáčová
Marcela Sekáčová (Aha! – Petr Novotný, ara)

Č. BUDĚJOVICE – Boží mlýny určitě proklíná doktor Vladimír Mikuš (43), podezřelý z vraždy své přítelkyně Marcely Sekáčové (†37). I když řetězec důkazů hovořil jasně v jeho neprospěch, tvrdil, že je nevinný. Protože se nenašlo tělo oběti, dostal Mikuš jen šestiletý trest za ublížení na zdraví. Odvolal se a dnes měl být soud. Jenže vše je jinak… V pátek rybáři vylovili z Orlické přehrady truhlu s tělem ženy a včera testy DNA potvrdily, že jde o Sekáčovou!

Testy DNA potvrdily, že v přehradě byla Sekáčová (†37)

Mikuš přišel o největší eso ve hře o jeho údajné nevinnosti. Až dosud chyběl hlavní důkaz vraždy – tělo oběti. Vysvětlení měl Mikuš i pro kapku krve, kterou detektivové našli u něj na dece. Prý byla od toho, jak se milovali. Jinak zarputile mlčel. Také proto mu soud v dubnu vyměřil jen šestiletý trest za ublížení na zdraví. Proti němu se Mikuš i státní zástupkyně odvolali, o trestu měl dnes definitivně rozhodnout Vrchní soud v Praze.

Štěstí ale vypovědělo násilníkovi služby. Tělo ženy vylovené z Orlické přehrady patří podle DNA testu Mikušově oběti. „Mohu potvrdit, že jde o Marcelu Sekáčovou,“ řekla Aha! mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Doktor Mikuš se tedy dnes u odvolacího soudu zprošťujícího rozsudku nejspíš nedočká. „Státní zástupce seznámí soud s novými poznatky a navrhne zrušení rozsudku a vrácení věci Městskému soudu v Praze,“ dodala Zenklová.

Rozporuplné pocity nyní prožívá rodina Marcely Sekáčové. „Od pondělí jsme si jisti, že je to ona. Policisté švagrovi ukázali šperky,“ řekla včera ještě před konečným verdiktem genetiků sestra zavražděné Veronika Sochová. „Na jednu stranu je to strašné. Zároveň jsme ale rádi. Rok a půl jsme věděli, že tato zpráva přijde. I když se ale člověk připravuje sebedelší dobu, nikdy připravený na takovou zprávu není,“ reagovala Sochová. Třebaže je zpráva pro nejbližší zdrcující, věří, že teprve nyní budou moci žít dál.

„Tušili jsme, že nežije, ale dokud se nenašla, měli jsme naději a nebylo to pro nás uzavřené. Pořád jsme jezdili a sháněli jakékoliv informace o sestře. Kontaktovali jsme potápěče, kynology,“ dodala. Proč musela Marcela Sekáčová zemřít? Vše nasvědčuje tomu, že hodlala ukončit s Mikušem vztah. On zřejmě rozchod neunesl. Nyní mu za vraždu hrozí 15 let vězení.

Také čtěte:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.