To počasí nás zničí! Čekají nás tropy a kroupy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To počasí nás zničí! Čekají nás tropy a kroupy!

Tropických teplot se jen tak nezbavíme.
Tropických teplot se jen tak nezbavíme. (Aha! – Alexandr Malachovský, Jana Myslivečková)

PRAHA – Rozmary počasí, kterými nás obloha v posledních dnech obšťastňuje, budou nemilosrdně pokračovat. Tropické teploty okolo třiceti stupňů budou střídat prudké lijáky občas s kroupami, které však výraznější ochlazení nepřinesou.

Rozmary počasí, kterými nás obloha v posledních dnech obšťastňuje, budou nemilosrdně pokračovat. Tropické teploty okolo třiceti stupňů budou střídat prudké lijáky občas s kroupami, které však výraznější ochlazení nepřinesou.

Podle předpovědi meteorologů by se dnes měla obloha zatáhnout a mělo by být polojasno až oblačno s přeháňkami. Ve výjimečném případě se mohou vyskytnout bouřky z horka. „Teploty by se přes den měly pohybovat mezi 21 až 25 °C,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Přes den by nás měl ovívat severní vítr, ten však za moc stát nebude, jeho rychlost bude kolísat mezi 2 až 5 m/s. „Zítra by mělo být zpočátku dne polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo s přeháňkami a ojedinělými bouřkami,“ předpověděla Honsová s tím, že se znovu oteplí a rtuť teploměru se přes den bude pohybovat od 26 až k 30 °C.

V podobném rytmu kolísavých nálad bude počasí až do konce týdne. Meteorologové očekávají, že bude převážně polojasno, což znamená mraky nasáknuté vodou i pálící slunce. Teploty se budou pohybovat zcela náhodně od 22 stupňů až k 30 °C. Během soboty a neděle by se ale mělo zatáhnout definitivně a zejména nedělní oběd by měly doprovodit přeháňky. K večeru se pak vyskytnou i bouřky, možná i s krupobitím.

Ponožka si v horku lebedí

Z tepla a slunce je nadšený malý lemur kata, přezdívaný Ponožka, kterého v zoo ve Dvoře Králové pokřtil a adoptoval deník Aha!. Ponožka stejně jako jeho maminka Hira a celá lemuří rodina, jejíž původní domovinou je Madagaskar, teplo miluje. S nadšením vystavuje kožíšek slunečním paprskům. Ani bouřka ho prý nevyleká, rozhodně ale nemá rád, když prší a padají kroupy. To se raději nechá na máminých zádech odnést do suchého bezpečí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.