ČSSD: Další odpadlík - Poslanec Wolf odchází z klubu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

ČSSD: Další odpadlík - Poslanec Wolf odchází z klubu!

Petr Wolf
Petr Wolf (ČTK)

PRAHA – Šok pro ČSSD! Její poslanec Petr Wolf vystupuje z poslaneckého klubu strany! „Po zralé úvaze jsem dospěl k tomu, že by bylo kontraproduktivní zůstávat,“ řekl včera Wolf. Pro sociální demokracii je to velká rána – její klub už opustili poslanci Melčák s Pohankou.

Topolánek teď asi už radar prosadí...

Wolfovi a jeho manželce chodí už delší dobu na mobil SMS zprávy, ve kterých je jim vyhrožováno i smrtí. A to proto, že jeho postoj k výstavbě radaru USA v Česku je kladnější než ve zbytku ČSSD, navíc má Wolf vážné rozpory i s šéfem ČSSD v Moravskoslezském kraji Lubomírem Zaorálkem. Ten do podzimních krajských voleb prosazuje exministra Jaroslava Palase, s čímž Wolf nesouhlasí. „Vršilo se to ve mně delší dobu. Je to kvůli podzimním krajským volbám i výhružkám vůči mojí osobě,“ potvrdil včera poslanec. Myslí si, že výhružné SMS posílá někdo z ČSSD. Rozhodnutí oznámil šéfovi poslaneckého klubu Michalu Haškovi. Ten tvrdí, že za vším stojí ODS.

Klub ČSSD už opustili poslanci Melčák s Pohankou, kteří teď hlasují s koalicí. Hrozí to i u Wolfa? „Já v žádném případě nejsem přeběhlík. Jsem sám voják v poli. A jestli budu hlasovat proti ČSSD? To je předčasná otázka, budu hlasovat v rámci ústavy,“ vysvětluje Wolf. Může tedy zvednout ruku pro některé vládní návrhy? „Pokud to bude podle mého svědomí…,“ říká poslanec. ČSSD má kromě zmíněných tří odpadlíků problém i s Evženem Snítilým, který při prezidentské volbě hlasoval pro Klause. ČSSD ho ze strany vyloučila, on zatím i přesto hlasuje s bývalou stranou. Ale třeba pro radar by ruku možná zvedl...

Trable má i vládní koalice. Pro některé vládní návrhy odmítli hlasovat lidovec Hovorka, zelení Olga Zubová a Věra Jakubková a skupina rebelů kolem Vlastimila Tlustého (ODS). Tři zelení poslanci navíc nechtějí zvednout ruku pro radar, ten by ale teď Topolánek možná prosadil díky Melčákovi, Pohankovi, Snítilému a Wolfovi. Ten řekl, že by radar podpořil, pokud by se změnily některé podmínky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.