Soud s olašskými Romy: Těžkooděnci, křik a nadávky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Soud s olašskými Romy: Těžkooděnci, křik a nadávky

Skupiny znepřátelených Romů oddělovali policisté.
Skupiny znepřátelených Romů oddělovali policisté. (ČTK, ara)

BRNO – Jako na vojenských manévrech vypadala situace u Krajského soudu v Brně, kde se znovu projednával spor mezi dvěma znepřátelenými klany olašských Romů. Situaci hlídala padesátka ozbrojených policejních těžkooděnců v kuklách, zásahová jednotka střežila svědky a na místě byli i psovodi. Soudu se zúčastnil také olašský král a vzduchem létaly nadávky i výhrůžky!

Jako na vojenských manévrech vypadala situace u Krajského soudu v Brně, kde se znovu projednával spor mezi dvěma znepřátelenými klany olašských Romů. Situaci hlídala padesátka ozbrojených policejních těžkooděnců v kuklách, zásahová jednotka střežila svědky a na místě byli i psovodi. Soudu se zúčastnil také olašský král a vzduchem létaly nadávky i výhrůžky!

Podle žalobce skupina pěti pachatelů vnikla loni v červenci nad ránem do domu Josefa Lakatoše (55), kterého muži zbili baseballovými pálkami. Poté obžalovaný Ladislav Daniš namířil na skrčeného Lakatoše zbraň a z bezprostřední blízkosti ho střelil do břicha. Lakatoš útok naštěstí přežil. Pětice násilníků odmítla včera u soudu vypovídat, Josefu Lakatošovi se udělalo špatně a od soudu odešel. Soud bude pokračovat dnes. Danišovi hrozí až 15 let vězení, jeho komplicům až 8 let.

Muži vtrhli do domu Lakatošových v Prostějově jen několik dní po únosu jejich neteře Mercedes (15) do Ostravy. Dívka byla unesena poté, co její příbuzná a dcera Josefa Lakatoše Silvia utekla od svého partnera z ostravského klanu. Ten za ni údajně zaplatil věno 70 tisíc korun prostějovským Romům. Mercedes pachatelé údajně unesli proto, aby se její příbuzná musela vrátit zpět k partnerovi. Dva ze šesti únosců putovali v květnu do vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.