Anna Brožková (105): Televize nestojí za nic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Anna Brožková (105): Televize nestojí za nic!

Hádali byste Anně Brožkové 105 let?
Hádali byste Anně Brožkové 105 let? (pro Aha! – Marek Hofman)

DLOUHÁ LHOTA – Čilá jako rybička je Anna Brožková z Dlouhé Lhoty na Táborsku, a to přesto, že včera oslavila neuvěřitelné 105. narozeniny. I přes vysoký věk stále na zahradě přesazuje kytičky a receptem na dlouhověkost je podle ní právě práce a dobrá nálada.

Čilá jako rybička je Anna Brožková z Dlouhé Lhoty na Táborsku, a to přesto, že včera oslavila neuvěřitelné 105. narozeniny. I přes vysoký věk stále na zahradě přesazuje kytičky a receptem na dlouhověkost je podle ní právě práce a dobrá nálada.

„Práce a zase práce, to byl můj život. Ale pracovala jsem moc ráda. Žili jsme skromně a byli jsme spokojení i bez všech těch moderních výdobytků,“ svěřila se Aha! jedna z nejstarších obyvatelek republiky.

Anna Brožková se narodila v roce 1903, tedy ještě za Rakousko-Uherska. Dobře si pamatuje založení Československa, ale i dobu, kdy začalo vysílat rádio a televize.

„Na televizi se občas podívám, nemusím ji. Daleko radši jedeme s praneteří a jejími dětmi do přírody a jsem na čerstvém vzduchu,“ dodala druhá nejstarší Jihočeška.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.