Otrokyně dřely i pro obec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otrokyně dřely i pro obec

To je on! Tyran a samozvaný Bůh Jiří Adam z Brna-Ivanovic těsně předtím, než zkolaboval.
To je on! Tyran a samozvaný Bůh Jiří Adam z Brna-Ivanovic těsně předtím, než zkolaboval.

BRNO – Otrokyně z brněnského domu hrůzy jsou v tak špatném psychickém stavu, že nemohou vypovídat u soudu. Navíc se ukázalo, že Jiří Adam zotročoval i mnohem mladší ženy.


Tyran z Brna se zhroutil

.. Tyran se včera zhroutil a leží na ARO břeclavské nemocnice. Je dezorientovaný a s lékaři nekomunikuje.

Seniorka (78), která byla jako první ochotna vypovídat, vylíčila hrůzné podrobnosti sociální pracovnici v psychiatrické léčebně, kam ji její věznitel Jiří Adam odvezl. Žena se ozvala nejspíš i s ohledem na svou dceru (52) a další příbuznou (58), které s údajným Mesiášem dál žily. Důchodce Jiří Adam (77) okolo sebe vytvořil kult, který vycházel z takzvaného Hnutí Grálu. „Muži dělalo dobře mít moc a hromadit majetek,“ uvedl kriminalista Oldřich Kříž. Svým ovečkám, hlavně starým ženám, Adam tvrdil, že je prorok, a společně se svou manželkou si tak zajistil pohodlný život. Zneužívat své první oběti začal prý už v roce 1989. Podle sousedů se na Adamových pozemcích objevovaly i jiné, daleko mladší ženy. Kliknutím zvětšete„Byly vždycky divné. Ani v létě se nesvlékaly a pořád se tu střídaly. Stejní lidé tu pracovali třeba měsíc, pak na rok zmizeli a najednou se objevili znovu,“ řekl deníku Aha! soused pan Novotný.

Zajímavá je i historie domu, který Adamovi postavili v Brně-Ivanovicích jeho »otroci«. „Fungovali jako pracovní četa, která dostávala zakázky i od obecního úřadu. Rozebírali a odklízeli sutiny, materiál pak sváželi sem. Tenhle barák začali stavět už před revolucí, je tu dost materiálu ještě na jeden takovej,“ řekl Novotný.


Autor: VÁCLAV NEKVAPIL
Foto Aha! – Martin Pekárek, ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.