Český Fritzl: Dostal jen podmínku! S vlastní dcerou má dvě děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Český Fritzl: Dostal jen podmínku! S vlastní dcerou má dvě děti

Fotografie
Fotografie (internal)

OSTRAVA – Jen podmínečný trest. Tak ohodnotil ostravský soud hrůzný čin invalidního důchodce Josefa Šablatůry (68), který od roku 1983 znásilňoval tehdy šestnáctiletou dceru Ludmilu. Měl s ní dokonce dvě děti. Podle soudu je ale znásilňování promlčeno.

Jen podmínečný trest. Tak ohodnotil ostravský soud hrůzný čin invalidního důchodce Josefa Šablatůry (68), který od roku 1983 znásilňoval tehdy šestnáctiletou dceru Ludmilu. Měl s ní dokonce dvě děti. Podle soudu je ale znásilňování promlčeno...

Šablatůra tak dostal jen podmínku za jediný prokázaný styk z roku 2005. Ten byl ale údajně dobrovolný, a proto ho soud kvalifikoval jako trestný čin soulož mezi příbuznými. Podle soudu začala dvanáctiletá promlčecí lhůta pro trestný čin znásilnění běžet už v roce 1986. Šablatůra sice s dcerou souložil delší dobu, jenže pak už nešlo o znásilňování, ale o dobrovolné sexuální styky.

Všechno prý začalo kvůli smrti Šablatůrovy manželky, kterou kdosi zavraždil. Proto se Šablatůra začal ukájet na dceři. Ta mu v roce 1984 porodila syna, o rok později dceru. Děti až donedávna netušily, že dědeček je vlastně jejich otcem.

„Nesměla jsem o tom mluvit, vyhrožoval mi jateční pistolí, že mě zabije,“ tvrdí Ludmila. Případ vyšel najevo až před nedávnem, kdy si Ludmila našla přítele a ve slabé chvilce se mu svěřila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.