Provazochodec Manuel Berousek (†41): Spadl z lana a zabil se! Navíc těžce zranil malou holčičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Provazochodec Manuel Berousek (†41): Spadl z lana a zabil se! Navíc těžce zranil malou holčičku

Manuel Berousek se smrtelně zranil při jízdě na kole po laně.
Manuel Berousek se smrtelně zranil při jízdě na kole po laně.

NOVÝ JIČÍN – Manuel Berousek přezdívaný Berondini (†41), který o sobě tvrdil, že je jediný provazochodec a artista na stožáru v České republice, je mrtvý.


● Prokletí cirkusáckého klanu Berousků
● Napřed vyhořeli a v sobotu přišla i smrt

V sobotu v Novém Jičíně spadl během provazochodecké produkce a po převozu do nemocnice zemřel. Neštěstí je o to větší, že těžce zranil i malou divačku (7)! Pro cirkusácký klan Berousků jde o další květnovou tragédii, před dvěma týdny jim požár (zřejmě někým úmyslně založený) zcela zničil stáj pro zvířata...

Manuel Berousek měl v sobotu podruhé excelovat v jízdě na kole po laně nataženém ve výšce 5 metrů. První vystoupení bez jakéhokoli jištění dopadlo dobře, při druhé jízdě z výšky spadl. Navíc vyrovnávací tyčí, kterou při jízdě používal, těžce zranil i přihlížející holčičku. Na pomoc zraněným vyjely dvě posádky záchranky. Artista však po převozu do nemocnice zemřel. „Zranění nebyla slučitelná se životem,“ řekl Aha! mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Zraněná dívka leží na jednotce intenzivní péče novojičínské nemocnice a s lékaři komunikuje. „Vyšetření vyloučilo krvácení do mozku. Má zlomeninu v místě, kde přechází čelo do spánkové kosti,“ uvedla mluvčí nemocnice Simona Součková.


Autor: (ČTK, frr)
Foto internet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.