Boj o peníze pro divadla - Rozčílil se už i Töpfer! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Boj o peníze pro divadla - Rozčílil se už i Töpfer!

Tomáš Töpfer se na schůzi několikrát rozlítil. „Nevymýšlejte nesmysly a zjistěte si, o čem mluvíte,“ hřímal na nespokojené kolegy.
Tomáš Töpfer se na schůzi několikrát rozlítil. „Nevymýšlejte nesmysly a zjistěte si, o čem mluvíte,“ hřímal na nespokojené kolegy. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Další pokus o vyřešení situace kolem grantů, které rozděluje město Praha svým divadlům, měl pokračování u kulatého stolu! K němu radní Milan Richter svolal zástupce všech divadel, která o městské peníze bojují – mimo jiné Tomáše Töpfera s Eliškou Balzerovou či Jana Hrušínského.

Zatímco soukromá divadla, třeba právě Fidlovačka (Töpfer) a Jezerka (Hrušínský), jsou spokojená s novým systémem dotace na prodanou vstupenku a vnímají ho jako spravedlivý, městská divadla s tím nesouhlasí. Mají totiž pocit, že přicházejí o »své« peníze, což dávají najevo demonstracemi a peticemi. Debata, která bude dál pokračovat, by měla vyprodukovat návrhy, s nimiž budou spokojeny obě strany.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.