Dělají z padouchů hrdiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dělají z padouchů hrdiny!

PRAHA – Vraždili, loupili, podváděli, ale pro filmaře jsou hrdiny! Známí čeští zločinci se kvůli snaze producentů vydělat pořádný balík peněz stávají hlavními hrdiny filmů natočených podle jejich zločinů.


Vraždili, loupili, podváděli, ale pro filmaře jsou inspirací

Místo odsouzení veřejností tak naopak získávají nebývalou popularitu! Bohumil Kulínský, který byl tento týden odsouzen k tříleté podmínce za zneužívání mladistvých, by mohl být jedním z nich. Ostatně, vůbec by nebyl první...

Jiří Kajínek

Princip K. (jaro 2009)
Již léta chystaný film, kolem kterého se vedou i soudní spory, pojednává o nejznámějším českém odsouzenci na doživotí a notorickém útěkáři Jiřím Kajínkovi. Toho se režisér Ivan Fila prý chystá vylíčit jako nevinnou oběť soudní a policejní represe. Hlavní roli získal také všehoschopný Richard Krajčo.

Kliknutím zvětšetePetr Zelenka

Pocity vraha (jaro 2009)
Vraždící maniak, který dostal kvůli způsobu usmrcování svých obětí přezdívku heparinový vrah, se stane hlavní hvězdou chystaného filmu. Hlavní roli nejspíš získá Jan Budař, který jako by se pro postavu pracovníka nemocnice, jenž se vyžívá v bezmoci pacientů, narodil.

Kliknutím zvětšeteLukáš Kohout

Bobule (2008)
Hlavní hrdina Kryštof Hádek pošle na náklady parlamentu dědečka do zahraničí. Tím se hojně navštěvovaný film inspiroval u cestování falešného asistenta šéfa Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Hochštapler Kohout dostal za podvůdky podmínku.

Kliknutím zvětšeteOrlický gang

Sametoví vrazi (2005)
Bývalý předseda KSČM Jiří Svoboda natočil akční snímek o bandě, která proslula brutalitou a ukrýváním mrtvol na dně Orlické přehrady (na snímku již zesnulý šéf gangu Karel Kopáč). Hlavních rolí se zhostili Michal Dlouhý, strach budící Jan Dolanský a Richard Krajčo.

Kliknutím zvětšeteEmil Novotný a Radek Hanykovics

Zatracení (2002)
Dva čeští mladíci (na snímku dnes již mrtvý Radek Hanykovics), kteří kvůli pašování drog strávili v nevábném thajském vězení řadu let, se stali inspirací pro film, ve kterém si s drogami zahrává Jan Révai.


Autor: (daz)
Foto TV Nova, Aha – Josef Mašek, Martin Hykl, Alexandr Malachovský, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.