Pedofil před soudem: Přiznal orální sex se školákem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pedofil před soudem: Přiznal orální sex se školákem

Obžalovaný Petr Mervart před soudem popřel, že by školáka znásilnil.
Obžalovaný Petr Mervart před soudem popřel, že by školáka znásilnil.

HRADEC KRÁLOVÉ – Sexuálním hrátkám se školákem neodolal Petr Mervart (49) z Hošťalovic na Chrudimsku. Od včerejška se před soudem v Hradci Králové zodpovídá z pohlavního zneužívání a znásilnění.


V přítomnosti dnes jedenáctiletého hocha uspokojoval své choutky od září 2003 do srpna 2007. Při prvním erotickém kontaktu nebylo hochovi ještě ani sedm let.

Mervart se před soudem částečně doznal. „Orální sex, osahávání přiznávám, ale nikdy jsem ho neznásilnil a žádného násilí se nedopustil,“ řekl. Uvědomoval si prý, že dělá hroznou chybu. „Věděl jsem, že dělám něco špatného, ale odbornou pomoc jsem nevyhledal, protože jsem si myslel, že to zvládnu sám,“ objasnil. Mervart, který podle znalců trpí homosexuální pedofilií, je nyní dobrovolně v psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě.

Hoch chodil za Mervartem stejně jako za ostatními lidmi v obci. Že se děje něco špatného, nebyl schopen podle odborníků poznat. Má totiž nižší inteligenci. „Nejdříve se před chlapcem obnažoval, pak ho osahával a nakonec se pokusil o anální styk,“ zdůraznil státní zástupce Milan Šimek. Otřesný případ vyšel najevo, když se školák začal svěřovat svému staršímu bratrovi. Ten mu nejdříve nevěřil, pak to ale řekl před sousedy Mervartových. Ti případ oznámili policii. Matka oběti se to bála udělat.

„Říkal, že s Mervartem se koupal ve vaně, holili se, měl s ním orální sex a on mu pouštěl na videu porno,“ vypověděl policistům starší bratr. Podle státního zástupce narušilo jednání obžalovaného chlapcův vývoj. „Od té doby, co se to stalo, je bratr mnohem sprostší. Hodně se změnil,“ připustil bratr poškozeného. Soud včera citoval také z výpovědi matky obžalovaného, která uvedla, že pro ni zpráva o obžalování syna byla bleskem z čistého nebe. „Neumím si to vysvětlit. O jeho orientaci jsem nic nevěděla,“ řekla žena policistům.

Podle obžaloby Mervart chlapce sexuálně zneužíval nejméně šestnáctkrát na různých místech domu, ve kterém žije s rodiči.


Autor: (zr)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.