Kauza vyměněných holčiček - Jedna je Nikola Veronika, druhá Veronika Nikola! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kauza vyměněných holčiček - Jedna je Nikola Veronika, druhá Veronika Nikola!

TŘEBÍČ – Dvě křestní jména mají nyní v rodných listech zapsána obě holčičky vyměněné v třebíčské porodnici. Jedna se jmenuje Nikola Veronika Brožová, druhá Veronika Nikola Čermáková.

Nakonec tak rodiče upustili od původního záměru prohodit dětem jména. Úplně přepisovat rodné listy by vyžadovalo složité úřední procedury. „Paní z třebíčské matriky nám nakonec poradila, že by stačilo, abychom dceři jedno jméno přidali,“ vysvětlil Týdnu.cz otec Libor Broža. Oba rodičovské páry nadále říkají svým vlastním dětem jmény, kterými je oslovovali »cizí« rodiče. Rodiny se stále stýkají, na návštěvy jezdí zhruba jednou za čtrnáct dní. Plánují i společné oslavy narozenin a svátků. Společný dvojdomek však nakonec stavět nebudou. „Já bych mohla Nikolku vidět klidně každý den,“ říká paní Trojanová. Její partner však její názor nesdílí: „Někdy mám pocit, že by bylo lepší, abych ji už neviděl. Když se s ní setkám, vrací se mi to zpátky.“

21.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.